Militarii americani nu vor să locuiască în barăcile sovietice din Cehia

Experţii militari americani care vor activa în cadrul staţiei radar ce ar putea fi amplasată în Cehia refuză să locuiască în barăcile din apropierea bazei abandonate de armata sovietică, au declarat surse diplomatice şi militare, citate de agenţia CTK în pagina electronică.

1 afișare
Imaginea articolului Militarii americani nu vor să locuiască în barăcile sovietice din Cehia

Militarii americani nu vor să locuiască în barăcile sovietice din Cehia

Militarii americani preferă să îşi contruiască propriul imobil de locuit, fapt ce presupune defrişarea zonei din apropierea bazei Brdy, situată la sud-vest de Praga.

Potrivit negocierilor preliminare, militarii americani ar fi trebuit să fie cazaţi în clădirile din apropierea staţiei radar, locuite în trecut de unităţile militare sovietice.

Ministerul ceh al Apărării continuă să avanseze această variantă în cadrul tratativelor cu partea americană, potrivit unor surse.

Negociatorii cehi şi americani au convenit, miercuri, asupra a circa jumătate din punctele cuprinse în proiectul de acord bilateral privind locaţia posibilei staţii radar. Printre aspectele negociate se numără protecţia mediului şi accesul părţii cehe la informaţiile furnizate de staţia radar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici