Mini-summit pe tema migraţiei, duminică la Bruxelles: Sunt convocaţi lideri a opt state UE, inclusiv din România

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker i-a convocat pe liderii a opt state UE din Europa Centrală şi de Sud-Est, inclusiv din România, dar şi pe liderii Serbiei şi Macedoniei, afectate de un aflux masiv de migranţi, la un mini-summit la Bruxelles, duminică, anunţă miercuri CE într-un comunicat.

1238 afișări
Imaginea articolului Mini-summit pe tema migraţiei, duminică la Bruxelles: Sunt convocaţi lideri a opt state UE, inclusiv din România

Mini-summit pe tema migraţiei duminică la Bruxelles: Sunt convocaţi lideri a opt state UE, inclusiv din România

Având în vedere "urgenţa în desfăşurare" în ţările de pe ruta migratorie prin Balcanii Occidentali, Juncker i-a convocat la "consultări mai extinse" pe liderii ţărilor din regiune în vederea unei "mai mari cooperări" şi unei "acţiuni operaţionale imediate", se arată în comunicat.

Întâlnirea - la nivel de şefi de stat şi de guverne se precizează în comunicat - este programată pentru duminică, între orele locale 16.00 (17.00, ora României) şi 19.00 (20.00, ora României) şi este urmată de o cină de lucru, la Berlaymont, sediul CE.

"Obiectul întâlnirii este să se ajungă la concluzii operaţionale comune, care pot fi implementate imediat", precizează Comisia.

La reuniune au fost invitaţi să participe şefii de stat sau de guverne din Austria, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Germania, Grecia România, Serbia, Slovenia şi Ungaria, adaugă aceeaşi sursă.

Preşedintele UE Donald Tusk, preşedinţia luxemburgheză a Consiliului UE şi Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi Antonio Guterres au fost, de asemenea, invitaţi să participe la întâlnirea liderilor europeni, la care urmează să fie prezenţi şi reprezentanţi ai Biroului European de Sprijin pentru Azil (EASO) şi Agenţiei europene pentru managementul cooperării operaţionale la frontierele externe ale statelor membre ale UE (FRONTEX).

Tensiuni diplomatice au izbucnit în contextul blocării migranţilor la frontierele Sloveniei, Croaţiiei şi Serbiei, în urma cărora sute de persoane au stat în noroi, ploaie şi frig.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici