Ministerul Afacerilor Externe din Singapore respinge afirmaţiile făcute de Silviu Ionescu

Afirmaţiile diplomatului român Silviu Ionescu, potrivit căruia ar fi spânzurat dacă ar fi judecat în Singapore, sunt "complet mincinoase", deoarece acuzaţiile care i se aduc nu sunt pedepsite cu moartea, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Singapore.

23 afișări
Imaginea articolului Ministerul Afacerilor Externe din Singapore respinge afirmaţiile făcute de Silviu Ionescu

Ministerul Afacerilor Externe din Singapore respinge afirmaţiile făcute de Silviu Ionescu

"Nu putem lua de bune afirmaţiile neserioase ale unui om prea laş pentru a-şi asuma responsabilităţile în mod serios", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Singapore, citat într-un comunicat al instituţiei.

El a adăugat că Ministerul a informat autorităţile din România că acestea au obligaţia să se asigure că fostul însărcinat cu afaceri la ambasada română din această ţară, care a fost doar suspendat, şi nu demis din cadrul Ministerului român al Afacerilor Externe, se va abţine de la a face "declaraţii scandaloase şi nepotrivite, lucru care este în interesul" autorităţilor române.

Ca cetăţean român, Ionescu "are dreptul să spună ceea ce îi place", a afirmat Ministerul român al Afacerilor Externe, care a precizat că nu îl poate împiedica în acest sens, potrivit comunicatului. "Va trebui să respectăm această poziţie, iar Guvernul român s-a disociat în mod satisfăcător de comentariile acestuia", continuă comunicatul.

"Ionescu nu face rău statului Singapore. Dacă veţi urmări ceea ce afirmă românii care fac comentarii pe Internet, este clar că nici chiar compatrioţii lui nu-l cred. Acesta îşi face rău singur şi pune într-o situaţie jenantă atât propriul său Guvern, cât şi pe toţi românii", afirmă Ministerul în comunicat. Acesta adaugă că în acelaşi interviu Ionescu a atacat şi Republica Moldova, "un vecin al României", într-un mod "mai puţin demn", iar în declaraţii anterioare a menţionat inclusiv Uniunea Europeană".

Întrebat despre afirmaţia potrivit căreia ar fi spânzurat dacă ar reveni în Singapore, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei din Singapore a declarat că Ionescu "minte".

"Niciuna dintre acuzaţiile împotriva acestuia nu este o faptă care să fie pedepsită capital", subliniază oficialul singaporez.

Diplomatul Silviu Ionescu a declarat, într-un interviu publicat joi de "Libertatea", că Guvernul din Singapore i-a "înscenat totul" şi că dacă ar fi judecat acolo ar fi spânzurat, declarând totodată că este îngrozit că ar putea fi asasinat din răzbunare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici