Ministrul austriac de Externe: Imigranţii ce ajung ilegal în Europa nu ar trebui să poată cere azil

Imigranţii care încearcă să ajungă în ambarcaţiuni pe teritoriul Europei în mod ilegal ar trebui să nu mai aibă dreptul de a depune cereri de azil şi să fie trimişi înapoi, a susţinut ministrul de Externe al Austriei, într-un interviu publicat duminică, informează Reuters online.

468 afișări
Imaginea articolului Ministrul austriac de Externe: Imigranţii ce ajung ilegal în Europa nu ar trebui să poată cere azil

Ministrul austriac de Externe: Imigranţii ce ajung ilegal în Europa nu ar trebui să poată cere azil (Imagine AP / Mediafax Foto)

"Oricine încearcă să ajungă în mod ilegal pe teritoriul Europei la bordul unei ambarcaţiuni şi-a anulat şansele de a obţine azil aici şi va fi trimis înapoi", a declarat ministrul austriac ce Externe, Sebastian Kurz, pentru publicaţia elveţiană NZZ am Sonntag.

Kurz a spus că Australia a demonstrat că este posibil să salvezi imigranţi din mare fără a le permite în mod automat să ajungă în ţară.

"Este o ţară de la care putem învăţa. Australia are o problemă similară. Însă această ţară a reuşit să decidă singură cine are voie să ajungă pe teritoriul ei şi nu a lăsat această hotărâre pe seama traficanţilor de fiinţe umane", a susţinut ministrul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici