Ministrul belgian de Externe face o vizită oficială în România între 14 şi 15 iulie

Didier Reynders, ministrul belgian de Externe, face o vizită oficială la Bucureşti, în perioada 14 – 15 iulie, pe agenda discuţiilor cu omologul Titus Corlăţean aflându-se teme de interes general şi dosare de actualitate ale politicii europene şi internaţionale, informează MAE.

112 afișări
Imaginea articolului Ministrul belgian de Externe face o vizită oficială în România între 14 şi 15 iulie

Ministrul belgian de Externe face o vizită oficială în România între 14 şi 15 iulie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit MAE, vizita oficialului belgian va constitui un prilej pentru reconfirmarea bunelor relaţii dintre cele două state.

Pe agenda convorbirilor se află teme de interes bilateral, precum şi dosare de actualitate ale politicii europene şi internaţionale. În cadrul întrevederii dintre cei doi miniştri de Externe vor fi discutate aspecte ale colaborării bilaterale în plan politic şi economic, precum şi modalităţile de aprofundare şi diversificare a cooperării sectoriale.

Totodată, o atenţie deosebită va fi acordată evoluţiilor instituţionale care marchează agenda europeană şi aspectelor legate de situaţia din vecinătatea estică a UE, respectiv Ucraina, Republica Moldova şi situaţia din Balcani.

Didier Reynders şi Titus Corlăţean vor avea un schimb de opinii aprofundat pe o serie de dosare de interes de pe agenda internaţională, precum Summit-ul NATO din luna septembrie 2014, evoluţiile din Siria şi Irak şi Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, mai precizează MAE.

Iniţial, vizita ministrului belgian de Externe la Bucureşti a fost programată pentru 10 iunie, dar a fost amânată din cauza unei defecţiuni a avionului cu care acesta urma să ajungă, a relatat rtbf.be, menţionând însă că şeful diplomaţiei de la Bruxelles a convenit cu omologul român o întrevedere viitoare, pentru a discuta în special despre Schengen.

Potrivit rtbf.de, ministrul belgian de Externe a fost nevoit să-şi anuleze vizita la Bucureşti, din cauza unei defecţiuni a sistemului de frânare al avionului Falcon.

Cei doi miniştri de Externe au convenit asupra reprogramării întrevederii, în cadrul căreia vor discuta în special despre aderarea României la Schengen, dar şi alte dosare de actualitate, a mai scris rtbf.be.

Anterior, Ministerul de Externe de la Bucureşti precizase că vizita ministrului belgian de Externe, Didier Reynders, care ar fi trebuit să aibă loc la 10 iunie, a fost amânată din motive "tehnice", ea urmând să fie reprogramată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici