Ministrul de Externe al Germaniei, la Tel Aviv: „Pentru noi securitatea Israelului şi securitatea tuturor evreilor din Germania nu sunt negociabile”

  • Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a ajuns joi în Israel, în a 11-a zi de când a izbucnit conflictul cu mişcarea Hamas.
  • Militanţii din Fâşia Gaza blocată au lansat peste 4.000 de rachete către Israel, a declarat armata israeliană.
  • Maas se va întâlni şi cu preşedintele palestinian Mahmud Abbas la Ramallah, dar nu va avea discuţii directe cu Hamas, considerată de UE organizaţie teroristă.
896 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe al Germaniei, la Tel Aviv: „Pentru noi securitatea Israelului şi securitatea tuturor evreilor din Germania nu sunt negociabile”

Foto; Profimedia

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, şi-a exprimat sprijinul faţă de Israel în vizită efectuată, joi, la Tel Aviv şi a cerut încetarea focului între statul evreu şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, care controlează Fâşia Gaza, relatează RFI.
 
"Am venit aici pentru a-mi exprima solidaritatea. Israelul are dreptul să se apere împotriva acestui atac masiv şi inacceptabil," a spus el într-o conferinţă de presă alături de omologul său israelian Gabi Ashkenazi.
 
Maas a vizitat Israelul după 11 zile de la începutul conflictului izbucnit între Israel şi mişcarea Hamas.
 
Militanţii din Fâşia Gaza au lansat peste 4.000 de rachete către Israel, a declarat armata israeliană, care a răspuns cu atacuri aeriene devastatoare.
 
„Daţi-mi voie să o spun foarte clar: pentru noi securitatea Israelului şi securitatea tuturor evreilor din Germania nu sunt negociabile şi Israelul se poate baza întotdeauna pe asta," a adăugat Maas.
 
Ministrul german de Externe a spus că a fost în „contact aproape constant” cu Ashkenazi în ultima săptămână, precum şi cu diplomaţi din Cairo, Doha, Amman şi Washington.
 
"Sper că eforturile pentru a ajunge la o încetare a focului vor avea, de asemenea, succes", a mai spus el.
 
Maas se va întâlni diseară cu preşedintele palestinian Mahmud Abbas la Ramallah, dar nu va avea discuţii directe cu Hamas, pe care Uniunea Europeană o consideră o organizaţie teroristă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici