Ministrul Economiei din Coreea de Nord se află în Rusia pentru a semna acorduri economice

Ministrul Economiei din Coreea de Nord face o vizită în Rusia pentru a semna acorduri economice. Părţile nu au oferit detalii, însă Coreea de Sud crede că Nordul încearcă să trimită muncitori în Rusia, lucru interzis prin sancţiunile ONU.

239 afișări
Imaginea articolului Ministrul Economiei din Coreea de Nord se află în Rusia pentru a semna acorduri economice

Sursa foto: kcna.kp

Oficiali ruşi şi nord-coreeni s-au întâlnit în regiunea Primorsky, din estul Rusiei, pentru a „duce cooperarea economică la un nivel superior”, potrivit presei de stat din Coreea de Nord, citată de Sky News.

Discuţiile au fost conduse de ministrul coreean Yun Jong Ho şi de guvernatorul regiunii Primorsky, Oleg Kozhemyako.

Presa de stat nord-coreeană, KCNA, a mai anunţat că s-a ajuns la un acord economic în timpul întâlnirii, dar nu a oferit detalii.

Agenţia de spionaj din Coreea de Sud susţine că există semne că Nordul trimite muncitori în Rusia încălcând sancţiunile actuale ale Consiliului de Securitate al ONU.

O sursă sud-coreeană din lumea guvernamentală spune că sute de muncitori din construcţii şi din alte domenii au fost trimişi în Orientul Îndepărtat al Rusiei pentru a câştiga valută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici