Se înmulţesc incidentele în Marea Roşie. Două nave comerciale, atacate de bărbaţi înarmaţi

Două nave comerciale care se aflau în strâmtoarea Bab al-Mandab -Ambrey din Marea Roşie au fost atacate de bărbaţi înarmaţi aflaţi într-o barcă cu motor, potrivit Reuters.

2852 afișări
Imaginea articolului Se înmulţesc incidentele în Marea Roşie. Două nave comerciale, atacate de bărbaţi înarmaţi

Se înmulţesc incidentele în Marea Roşie. Două nave comerciale, atacate de bărbaţi înarmaţi

O barcă cu motor cu bărbaţi înarmaţi la bord s-a apropiat de două nave aflate în largul portului Hodeidah din Yemen, a anunţat miercuri o companie britanică de securitate maritimă.

Un petrolier sub pavilionul Insulelor Marshall a raportat un „schimb de focuri” cu o barcă cu motor la 55 de mile marine distanţă de Hodeidah. Reprezentanţii navei atacate mai susţin că agresorii au pretins a fi Marina yemenită şi au solicitat ca vaporul să-şi schimbe cursul. Cererea a fost respinsă.

La scurt timp după incident, barca cu motor s-a apropiat de o altă navă, sub pavilionul Maltei. Un alt incident a avut loc miercuri în Marea Arabiei. Navelor care trec prin zonă li s-a solicitat să fie prudente şi să anunţe imediat orice incident.

Zona este una dintre cele mai circulate din lume deoarece face legătura cu Canalul Suez. Militanţii Houthis din Yemen, aliaţi ai Iranului, operează în zonă şi au anunţat că vor ataca toate navele care au legături cu Israel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici