Ministrul Energiei israelian, mesaj către Hamas: Electricitate şi apă în schimbul ostaticilor

Ministrul israelian al Energiei, Israel Katz, a transmis, joi, că nu vor ridica asediul asupra Gaza dacă Hamas nu va elibera ostaticii, potrivit Reuters.

601 afișări
Imaginea articolului Ministrul Energiei israelian, mesaj către Hamas: Electricitate şi apă în schimbul ostaticilor

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Situaţia în care se află în aceste momente Fâşia Gaza, unde locuiesc peste 2,3 milioane de oameni, a venit o dată cu decizia autorităţilor israeliene de a asedia zona palestiniană şi de a nu permite să fie alimentată cu apă, mâncare, energie electrică, combustibil sau orice fel de alt sprijin. Acesta a fost răspunsul Israelului după ce gruparea teroristă Hamas a început, sâmbătă dimineaţă, un atac aspra Israelului şi au fost multe morţi în rândul civililor, iar mulţi cetăţeni au fost luaţi drept ostateci de către terorişti.

Ministrul Energiei israelian, Israel Katz, a declarat că nu vor exista excepţii în asediul Fâşiei Gaza fără eliberarea ostaticilor israelieni.

„Ajutor umanitar pentru Gaza? Nicio comutare electrică nu va fi ridicată, nicio hidrant de apă nu va fi deschis şi nicio cisternă de carburant nu va intra până când ostaticii israelieni nu vor fi întorşi acasă. Umanitar pentru umanitar. Şi nimeni nu ar trebui să ne predice despre moralitate”, a scris Katz pe X (Twitter).

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a transmis, joi, că situaţia asediului afectează civilii, iar spitalele riscă să devină morgi fără aprovizionarea cu electricitate, controlată de Israel.

„Fără electricitate, spitalele riscă să devină morgi”, a declarat directorul regional al CICR, Fabrizio Carboni.

„Suferinţa oamenilor cauzată de această escaladare este de neconceput şi îndemn părţile implicate să reducă suferinţa civililor”, a mai spus lierul CICR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici