Ministrul francez de Interne: Vom continua demolarea taberelor de romi din Franţa

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, a declarat într-un interviu că Franţa va continua demolarea celor aproximativ 400 de tabere de romi instalate ilegal pe teritoriul francez.

385 afișări
Imaginea articolului Ministrul francez de Interne: Vom continua demolarea taberelor de romi din Franţa

Ministrul francez de Interne: Vom continua demolarea taberelor de romi din Franţa (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Sunt aproximativ 400 de tabere ilegale, dintre care două treimi în Ile-de-France. Doar în Seine-Saint-Denis sunt aproape 130, unde locuiesc 8.000 de persoane", a declarat ministrul francez, adăugând că "menţinerea acestor tabere nu este acceptabilă". "Cu atât mai mult cu cât acestea sunt adeseori limitrofe unor cartiere populare, ai căror locuitori, deja marcaţi de criză, acceptă cu greu această prezenţă", a precizat el în interviul acordat cotidianului Le Parisien şi publicat în ediţia electronică de joi.

"Nu vreau să las să continue această situaţie intolerabilă. Mai mult ca niciodată, demolările sunt necesare şi vor continua", a afirmat ministrul, adăugând că aceste măsuri vor fi însoţite de unele sociale şi, acolo unde va fi posibil, de accesul la o locuinţă şi la un loc de muncă.

Întrebat dacă satele de inserţie ar putea fi o alternativă, Valls a răspuns că familiile care vor să se integreze reprezintă o minoritate.

Ministrul a explicat, de asemenea, că a fost înregistrat un "real progres" în cooperarea cu România. "Cu ajutorul a zece ofiţeri de legătură români, am putut progresa în identificarea autorilor unor acte de delincvenţă. Din 2010, 970 de români care au comis delicte au putut fi identificaţi. Printre ei sunt numeroşi minori singuri. Iar cooperarea ne permite să continuăm anchetele sociale până în România. Este un real progres", a conchis ministrul francez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici