Ministrul iranian de Externe are în plan o vizită oficială în Coreea de Nord, după decizia SUA privind importurile de petrol

Ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, plănuieşte să efectueze o vizită oficială în Coreea de Nord, a informat duminică postul naţional al Iranului, fără a menţiona o dată, relatează site-ul agenţiei Reuters.

264 afișări
Imaginea articolului Ministrul iranian de Externe are în plan o vizită oficială în Coreea de Nord, după decizia SUA privind importurile de petrol

Ministrul iranian de Externe are în plan o vizită oficială în Coreea de Nord

"Data acestei vizite va fi stabilită şi anunţată în curând", a declarat Zarif.

Ri Yong Ho, ministrul de Externe al Coreei de Nord, a vizitat Iranul în luna august.

Javad Zarif: Vor exista consecinţe în urma deciziei SUA privind importurile de petrol din Iran

Statele Unite trebuie să fie pregătite pentru consecinţe, dacă încearcă să oprească vânzările de petrol ale Iranului şi utilizarea Strâmtorii Hormuz, a declarat miercuri Javad Zarif, ministrul de Externe al Iranului, relatează Reuters.

„Consider că Iranul va continua să vândă petrol. Vom continua să găsim cumpărători pentru petrolul nostru şi vom continua să folosim Strâmtoarea Hormuz ca punct de tranzit pentru petrol”, a declarat Zarif.

„Dacă Statele Unite iau măsura nebună de a încerca să împiedice vânzarea petrolului, ar trebui să fie pregătiţi pentru consecinţe”, a adăugat ministrul de Externe, reiterând un punct de vedere exprimat de liderul suprem iranian Ali Khamenei.

Ministrul nu a oferit mai multe detalii privind consecinţele.

De asemenea, Zarif a sugerat o posibilă cooperare cu Statele Unite pentru a crea stabilitate în Irak şi Afganistan, o prioritate atât pentru Administraţia de la Teheran, cât şi pentru cea de la Washington.

Administraţia Donald Trump a anunţat luni că nu va mai acorda niciunei ţări exceptări de la sancţiunile SUA privind importurile de petrol din Iran, intensificând presiunile asupra regimului de la Teheran. Decizia afectează în principal China, India, Japonia, Coreea de Sud şi Turcia. Decizia ar urma să intre în vigoare în data de 1 mai.

Un responsabil militar de la Teheran a declarat, luni, că Iranul ar putea bloca tranzitul maritim prin Strâmtoarea Hormuz ca reacţie la decizia Administraţiei Donald Trump de a nu mai accepta excepţii privind importurile de petrol iranian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici