Ministrul israelian al Apărării: Hamas a început un război împotriva Israelului

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a anunţat că gruparea militantă Hamas a început un război împotriva Israelului şi a promis că "Israelul va câştiga", potrivit AP.

726 afișări
Imaginea articolului Ministrul israelian al Apărării: Hamas a început un război împotriva Israelului

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

În urma unei reuniuni a cabinetului de securitate de la cartierul general al armatei israeliene din Tel Aviv, ministrul Apărării, Yoav Gallant, a avertizat că Hamas "a făcut o greşeală gravă" lansând baraje de rachete în sudul şi centrul Israelului în atacul surpriză de dimineaţă.

"Statul Israel va câştiga acest război", a declarat Gallant.

Mai devreme, aripa armată a Hamas a anunţat că a lansat operaţiunea "Operaţiunea de la Al-Aqsa" împotriva Israelului: „Am decis să punem capăt tuturor crimelor ocupaţiei".

"Am decis să punem capăt tuturor crimelor ocupaţiei (Israelului), timpul lor de a se dezlănţui fără a fi traşi la răspundere a luat sfârşit", a declarat gruparea.

La rândul ei, armata israeliană afirma că a declarat "starea de pregătire pentru război".

Bărbaţi palestinieni înarmaţi s-au infiltrat în zone din sudul Israelului şi baraje de rachete au fost lansate sâmbătă din Fâşia Gaza, într-un atac surpriză revendicat de mişcarea islamistă Hamas, anunţa Reuters.

Mohammad Deif, un comandant militar de rang înalt al Hamas, a anunţat începutul operaţiunii într-o emisiune difuzată de mass-media Hamas, făcând apel la palestinienii de pretutindeni să lupte. "Aceasta este ziua celei mai mari bătălii care pune capăt ultimei ocupaţii de pe pământ", a spus el, adăugând că au fost lansate 5.000 de rachete.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici