Ministrul rus de Externe, Seghei Lavrov: Rusia consideră Coreea de Sud un partener-cheie în regiunea Asia-Pacific

Ministrul sud-coreean de Externe, Yun Byung-se, se află într-o vizită oficială la Moscova, unde s-a întâlnit cu ministrul rus de Externe, Seghei Lavrov, pentru a a discuta pe teme de interes comun, informează Suptink News online şi agenţia de ştiri Tass.

803 afișări
Imaginea articolului Ministrul rus de Externe, Seghei Lavrov: Rusia consideră Coreea de Sud un partener-cheie în regiunea Asia-Pacific

Ministrul rus de Externe, Seghei Lavrov: Rusia consideră Coreea de Sud un partener-cheie în regiunea Asia-Pacific

"Considerăm Seulul ca fiind un partener-cheie în regiunea Asia-Pacific," a declarat Lavrov la începutul discuţiilor cu omologul său sud-coreean.

"Ţinem să notăm, că în ciuda situaţiei internaţionale complicate, am reuşit să păstrăm dinamica dialogului politic, potenţialul pentru cooperare la nivel practic şi o interacţiune constructivă pe probleme de securitate," a mai spus oficialul rus, citat de Sputnik News online.

Vizita ministrului Yun, care a început pe 12 iunie, este programată să se încheie pe data de 14 iunie, aceasta fiind prima vizită a unui ministru de externe sud-coreean în ultimii cinci ani.

La rândul său, oficialul de la Seul a lăudat cooperarea între cele două state, "care s-a dezvoltat pe urma testelor nucleare al Coreei de Nord," adăugând că "apreciem şi cooperarea în ceea ce priveşte problemele de pe agenda globală, inclusiv schimbarea climatică," informează agenţia Tass.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici