Statele Unite şi Rusia suplimentează prezenţa militară în Marea Mediterană, amplificând tensiunile

Statele Unite suplimentează prezenţa militară în Marea Mediterană înaintea summitului NATO de la Varşovia, pe fondul tensiunilor cu Rusia, care, conform unor oficiali americani, a trimis nave militare, inclusiv submarine, în această zonă, informează site-ul agenţiei Reuters.

2050 afișări
Imaginea articolului Statele Unite şi Rusia suplimentează prezenţa militară în Marea Mediterană, amplificând tensiunile

Statele Unite şi Rusia suplimentează prezenţa militară în Marea Mediterană, amplificând tensiunile

Portavionul USS Harry Truman va preda atribuţiile către USS Dwight D. Eisenhower, adus din Golful Persic în Mediterană pentru intensificarea operaţiunilor în Siria şi Irak, contra reţelei teroriste Stat Islamic.

În paralel, Alianţa Nord-Atlantică efectuează exerciţii militare în Marea Baltică şi în Turcia, care în mod sigur vor amplifica tensiunile cu Rusia.

Potrivit unor oficiali americani, Rusia a trimis nave şi submarine militare în Marea Mediterană şi intenţionează să efectueze exerciţii în săptămânile următoare.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a atras atenţia marţi că manevrele militare NATO nu contribuie la o atmosferă de încredere şi securitate pe plan internaţional.

Căpitanul Ryan Scholl, comandantul portavionului USS Harry Truman, a declarat că nu au existat intercaţiuni cu nave ruse în Mediterană, oferind asigurări că sunt respectate reglementările internaţionale.

"Extinderea misiunilor navei Truman în sfera Comandamentului european şi aducerea grupului naval Eisenhower permite atacarea poziţiilor reţelei teroriste Stat Islamic şi alte beneficii operaţionale", a declarat căpitanul Danny Hernandez, purtătorul de cuvânt al Comandamentului militar american în Europa.

Alianţa Nord-Atlantică a iniţiat marţi, în Polonia, cel mai mare exerciţiu militar de la sfârşitul Războiului Rece până acum, cu participarea a 31.000 de militari, pe fondul activităţilor Rusiei, care, în replică, organizează manevre aeriene cu 50 de avioane şi elicoptere, în Crimeea.

Circa 31.000 de militari din 24 de ţări NATO şi partenere participă, în Polonia, la exerciţiul militar Anaconda 2016.

În replică, Ministerul rus al Apărării a anunţat că peste 50 de avioane şi elicoptere militare vor efectua manevre în sud-vestul Rusiei, pe litoralul Mării Negre, în regiunile Crimeea şi Rostov.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici