Misiune istorică: Agenţia Spaţială Europeană va căuta viaţă extraterestră pe lunile lui Jupiter

Misiunea Jupiter Icy Moons Explorer, mai bine cunoscută sub numele de Juice, este o aventură de opt ani în căutarea vieţii extraterestre pe lunile îngheţate ale lui Jupiter. Călătoria, care va începe joi cu o lansare din Guyana Franceză, va include survolarea Pământului şi a planetei Venus.

362 afișări
Imaginea articolului Misiune istorică: Agenţia Spaţială Europeană va căuta viaţă extraterestră pe lunile lui Jupiter

NASA

O navă spaţială este pe cale să pornească într-o călătorie pentru a găsi viaţă extraterestră pe lunile lui Jupiter.

Juice este misiunea Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) care va efectua observaţii detaliate, fără precedent, asupra gigantului gazos. Misiunea va include cercetarea sateliţilor săi îngheţaţi, Ganymede, Callisto şi Europa, care au fiecare oceane proprii, pentru a afla dacă ar fi putut susţine viaţa, potrivit Sky News.

Lansarea Juice este planificată pentru joi, la ora 13:15, ora Marii Britanii. Nava va fi lansată spre cer la bordul unei rachete Ariane 5 de la cosmodromul din Guyana Franceză. Misiunea Juice va ţine opt ani şi va include survolarea Pământului şi a planetei Venus în drumul spre Jupiter.

Lunile lui Jupiter vor fi observate cu ajutorul instrumentelor de teledetecţie şi geofizice, precum şi cu ajutorul echipamentelor de pe navă. Aparatele vor face şi observaţii asupra planetei Jupiter ESA va fi asistată în activitatea sa de NASA şi de agenţiile spaţiale din Japonia şi Israel.

Misiunea Juice a costat 1,4 miliarde de lire sterline. Juice îşi va încheia misiunea intrând pe orbita lui Ganymede, marcând astfel prima dată când o navă spaţială staţionează pe o altă lună decât pe cea a Pământului. Se aşteaptă ca acest lucru să se întâmple în 2034 şi probabil va fi un moment istoric pentru oameni şi explorarea spaţială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici