Miting de solidaritate cu marşul secuimii, organizat în apropierea ambasadei României din Budapesta

Un miting de solidaritate cu marşul secuimii organizat în judeţul Covasna a avut loc duminică în apropierea ambasadei României din Budapesta.

572 afișări
Imaginea articolului Miting de solidaritate cu marşul secuimii, organizat în apropierea ambasadei României din Budapesta

Miting de solidaritate cu marşul secuimii, organizat în apropierea ambasadei României din Budapesta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Toţi maghiarii din lume sunt alături de secui", a declarat Arpad Gyorgy-Mozes, liderul Societăţii Ungare pentru Ţinutul Secuiesc.

Participanţii la mitingul de la Budapesta s-au adunat duminică la ora 11.00 (12.00, ora României) în Piaţa Eroilor din capitala Ungariei, pornind în marş spre sediul ambasadei României, având steaguri ungare şi ale Ţinutului Secuiesc.

Laszlo Czizmadia, fondatorul Formului Uniunii Civice Maghiare (COF), şi jurnalistul Zsolt Bayer au purtat o pancartă pe care scria "Autonomie teritorială pentru Ţinutul Secuiesc".

Potrivit unui comunicat comun transmis, duminică, de Prefectura, Poliţia, Jandarmeria şi ISU Covasna, aproximativ 15.000 de persoane au participat, în judeţ, la "Marele marş al secuilor", care s-a desfăşurat între localităţile Chichiş şi Breţcu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici