Mitt Romney l-a acuzat pe preşedintele american că duce o "campanie plină de ură". Cum a ironizat un consilier al lui Obama afirmaţia republicanului

Candidatul republican la Casa Albă Mitt Romney l-a acuzat miercuri pe Barack Obama, care îşi încheia turneul în statul Iowa (centru), că duce o "campanie plină de ură", ilustrând turnura acerbă pe care a luat-o campania electorală americană.

158 afișări
Imaginea articolului Mitt Romney l-a acuzat pe preşedintele american că duce o "campanie plină de ură". Cum a ironizat un consilier al lui Obama afirmaţia republicanului

Mitt Romney (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Miercuri dimineaţa, după o zi marcată de replici foarte dure între cele două tabere, Romney şi-a reînnoit atacurile împotriva democraţilor acuzându-i, potrivit CBS, că duc o campanie "centrată exclusiv pe dezbinare, atacuri şi plină de ură".

"Campania mea se concentrează pe necesitatea readucerii Americii la lucru şi crearea unei mai mari unităţi în această ţară, care a fost întotdeauna sursa vitalităţii şi forţei Statelor Unite", a declarat el, răspunzând unor declaraţii ale echipei Obama care a calificat cu o zi înainte argumetele sale drept "nebuneşti".

Mitt Romeny denunţase de marţi "campania a urii" din partea democraţilor, după declaraţiile vice-preşedintelui Joe Biden care afirmase, în fostul stat sclavagist Virginia (est), că propunerile candidatului republican referitoare la bănci înseamnă a "a pune din nou lanţuri la picioare" americanilor.

"Preşedintele dă impresia că vrea să se agaţe de putere, cred că ar face orice ca să fie reales", a afirmat miercuri Romney pe CBS.

Evocând afirmaţiile lui Joe Biden, fostul guvermnator al statului Massachusetts (nord-est) a dat asigurări că nu ar face "decât să scufunde încă puţin Casa Albă", afirmând că este "un exemplu în plus al acestei dorinţe de dezbinare (a oamenilor), cu scopul de a evita să vorbească despre adevăratele probleme".

Echipa lui Obama a reacţionat la rândul său faţă de noile atacuri ale lui Mitt Romney amintind că acesta a câştigat alegerile primare republicane parţial prin campanii axate asupra denigrării adversarilor săi.

"Sper că nu este ură dacă remarci că proiectul de buget al lui Mitt nu are niciun sens", a ironizat pe Twitter David Axelrod, un consilier apropiat al lui Obama.

În ultima zi a turneului său electoral în Iowa, un stat-cheie în care a câştigat în 2008, Barack Obama, care va fi însoţit de soţia sa, Michelle, intenţiona să îşi atace adversarul pe tema programului Medicare, asigurarea de sănătate pentru pensionari.

Partenerul lui Mitt Romney, un membru al Camerei Reprezentanţilor din statul Wisonsin (nord), ultra-liberalul Paul Ryan, susţine un proiect vizând înlocuirea regimului actual, în anumite cazuri, cu un sistem de bonuri care să permită asiguraţilor să beneficieze de asigurări prin contracte cu societăţi private.

Barack Obama "va prezenta alternativa oferită americanilor între proiectul său şi cel al lui Romney şi Ryan, care constă în încheierea programului Medicare, aşa cum îl ştim astăzi", subliniază purtătoarea sa de cuvânt, Jen Psaki.

"Acest gen de proiecte va obliga persoanele care beneficiază de Medicare să plătească 6.400 de dolari în plus, pentru ca Mitt Romney şi Paul Ryan să poată oferi scutiri de impozite milionarilor şi miliardarilor", insistă ea.

Dezbaterea pe tema programului Medicare ar putea fi crucială în campanie, în special în statele care au un număr mare de pensionari, ca Florida, un stat considerat în mod tradiţional drept unul dintre statele-cheie în cursa pentru Casa Albă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici