"Mituri" despre prinţul Charles, demontate pe site-ul oficial al moştenitorului: Nu solicită şapte ouă fierte la micul-dejun

Reprezentanţii prinţului Charles dezmint că acesta ar solicita şapte ouă fierte la micul-dejun, din care să aleagă unul singur, potrivit unor informaţii postate online, marţi, pe site-ul oficial al moştenitorului tronului britanic, cu o zi înainte de cea de-a 64-a aniversare a acestuia.

433 afișări
Imaginea articolului "Mituri" despre prinţul Charles, demontate pe site-ul oficial al moştenitorului: Nu solicită şapte ouă fierte la micul-dejun

"Mituri" despre prinţul Charles, demontate pe site-ul oficial al moştenitorului: Nu solicită şapte ouă fierte la micul-dejun (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Potrivit AFP, această informare oficială şi aparent ciudată figurează într-un articol dedicat celor mai frecvente întrebări - în număr de 26 - puse de internauţi în legătură cu prinţul Charles şi soţia sa, Camilla.

Reprezentanţii prinţului au întreprins acest demers pentru a pune capăt anumitor "mituri" care circulă pe seama prinţului moştenitor al tronului şi pentru "a restabili anumite adevăruri".

Întrebare: "Este adevărat că prinţul de Wales solicită să i se prepare şapte ouă fierte la micul-dejun, însă el alege doar unul dintre ele, aşa cum afirmă Jeremy Paxman în cartea lui despre monarhie?"

Răspuns: "Nu, este fals. Nu ar face niciodată aşa ceva şi nu a făcut-o niciodată, indiferent dacă este vorba de micul-dejun sau de oricare altă masă din timpul zilei".

Jeremy Paxman, un jurnalist-vedetă al postului BBC, spune că s-a folosit de "confidenţele" pe care i le-a făcut un prieten al prinţului, atunci când a dezvăluit în 2006 "afacerea celor şapte ouă". El spune în cartea lui că viitorul rege, atunci când se întoarce de la vânătoare, îşi rezervă posibilitatea de a gusta un vin galben, cel mai bine adaptat pentru rangul său.

Alte adevăruri ceva mai serioase referitoare la prinţul Charles, care a suferit multă vreme de pe urma unui deficit de popularitate, sunt abordate pe site-ul www.princeofwales.gov.uk.

Prin acest sistem de întrebări-răspunsuri, internauţii află că informaţia potrivit căreia cuplul princiar dispune de un număr impresionant de servitori este falsă. Numărul total al acestora este de 161.

La fel de falsă este şi informaţia potrivit căreia un renumit arhitect modern nu ar fi deloc apreciat de prinţul britanic.

Totodată, prinţul Charles nu este deloc adeptul practicilor medicinale homeopate neomologate.

În acelaşi timp, viitorul rege nu se amestecă abuziv în treburile guvernului.

Majoritatea activităţilor sale şi cele ale fiilor săi, prinţul William şi prinţul Harry, sunt finanţate din veniturile ducatului de Cornwall. Acest ducat produce mai ales o paletă întreagă de produse bio.

Prinţul Charles plăteşte impozite, iar deplasările oficiale pe care le efectuează, în nume propriu sau în numele reginei, nu sunt exorbitante şi răspund chestiunilor imperative, selecţionate în colaborare cu guvernul britanic.

El se asigură, totodată, că îşi limitează emisiile de carbon. Atunci când împrumută automobilul Bentley - mare consumator de carburant - al mamei sale, regina Elizabeth a II-a, prinţul Charles face acest lucru pentru a răspunde unor exigenţe de securitate. Propriile sale vehicule rulează cu biocarburant.

Multe întrebări o vizează pe Camilla, amanta prinţului devenită cea de-a doua soţie a lui, în 2005, după moartea prinţesei Diana, de care divorţase.

Camilla nu va deveni regină, ci prinţesă-consoartă, în ziua în care prinţul Charles va urca pe tronul Marii Britanii, în cadrul unei ceremonii despre care prinţul nu doreşte să vorbească atât timp cât mama lui, regina Elizabeth a II-a, în vârstă de 86 de ani, este încă în viaţă.

În schimb, este adevărat: Camilla a renunţat la fumat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici