Mohamed Morsi, acuzat de reprimarea manifestaţiilor din Egipt, a compărut în instanţă

Fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi a fost adus la o instanţă din Cairo, pentru o nouă sesiune a unuia dintre cele patru procese care îl vizează.

158 afișări
Imaginea articolului Mohamed Morsi, acuzat de reprimarea manifestaţiilor din Egipt, a compărut în instanţă

Mohamed Morsi (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Fostul preşedinte a fost adus cu elicopterul, sâmbătă dimineaţă, de la un penitenciar din oraşul Alexandria, informează BBC News online.

Mohamed Morsi şi alte 14 personalităţi din cadrul mişcării islamiste Fraţii Musulmani sunt acuzaţi de instigare la uciderea protestatarilor, în anul 2012.

În cursul audierii într-un alt proces, în urmă cu câteva zile, Morsi a strigat că încă este preşedinte legitim al Egiptului. El a fost demis de armată în iulie 2013, în ceea ce analiştii consideră a fi o lovitură de stat militară. Susţinătorii lui Morsi afirmă că procesele împotriva acestuia sunt motivate politic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici