Oficiali ucraineini: Rusia va iniţia o nouă ofensivă în primăvară. Armata ucraineană, pregătită să lanseze o contraofensivă

Reprezentantul Direcţiei Principale de Informaţii, Vadym Skibitsky, a spus că unul dintre obiectivele Ucrainei va fi o încercare de „a crea o pană în frontul rus din sud - între Crimeea şi Rusia continentală”. Trupe ucrainene au fost amplasate la graniţa cu Moldova pentru a preîntâmpina un atac rusesc asupra republicii din partea trupelor ruse din Transnistria.

64214 afișări
Imaginea articolului Oficiali ucraineini: Rusia va iniţia o nouă ofensivă în primăvară.  Armata ucraineană, pregătită să lanseze o contraofensivă

Ministerul Apărării din Ucraina

UPDATE 11:30 - În primăvară va avea loc o ofensivă pe scară largă a ruşilor, declară Secretarul Comitetului Consiliului de Securitate Naţională, Roman Kostenko 

„Vor ataca în regiunile Doneţk şi Lugansk. În paralel, va fi regiunea Zaporojie şi, probabil, vor fi două lovituri auxiliare în regiunile Sumy sau Harkov”, declară Roman Kostenko. 

În grafic sunt prezentate pierderile ruşilor de la 24 februarie 2022. 

Între timp, în Belarusul vecin, pe 28 februarie au început exerciţiile unităţilor locale de apărare teritorială. Acestea vor dura până pe 3 martie şi vor avea loc în toate regiunile ţării, transmite Ministerul Apărării din Belarus.

Comandamentul Forţelor Armate ale Ucrainei: situaţia de lângă Bakhmut este extrem de tensionată

Potrivit comandamentului forţelor armate ale Ucrainei, situaţia de lângă Bakhmut, pe care trupele ruse au încercat să o captureze în ultimele luni, devine din ce în ce mai tensionată. Ruşii nu renunţă la încercările lor de a încercui oraşul, în ciuda pierderilor umane colosale, a declarat marţi şeful forţelor terestre ucrainene, generalul colonel Alexander Syrsky.

Kievul a pregătit un plan de acţiune în cazul unei a doua ofensive a trupelor ruse asupra oraşului. Acest lucru a fost declarat de prim-adjunctul şefului Administraţiei de Stat a oraşului Kiev, Mykola Povoroznyk, într-un interviu pentru Ukrinform:

„Există planuri şi dezvoltări adecvate pentru asta. În special, astăzi au loc exerciţii pentru protejarea capitalului”.

În acelaşi timp, însă, el şi-a exprimat speranţa că trupele ruse nu vor recurge la o a doua încercare de a lua capitala Ucrainei .
 

Armata ucraineană va fi pregătită să lanseze o contraofensivă în primăvară 

Reprezentantul Direcţiei Principale de Informaţii, Vadym Skibitsky, a spus că unul dintre obiectivele Ucrainei va fi o încercare de „a crea o pană în frontul rus din sud - între Crimeea şi Rusia continentală”.

Trupe ucrainene au fost amplasate la graniţa cu Moldova pentru a preîntâmpina un atac rusesc asupra republicii din partea trupelor ruse din Transnistria. 

Şeful republicii nerecunoscute din Transnistria, Vadim Krasnoselsky, a comentat informaţiile ministerului rus al Apărării despre potenţialele provocări ale forţelor armate ucrainene.
 
Nu există niciun pericol real pentru Transnistria din Ucraina, deşi situaţia la graniţă este tensionată", a comentat acesta.
 
Ucraina nu are de gând să încalce graniţele Moldovei, informaţiile despre pregătirea Forţelor Armate ale Ucrainei pentru ofensiva asupra Transnistriei sunt o ştire rusească falsă", explică Centrul pentru Comunicaţii Strategice. 

Ucraina respectă suveranitatea şi integritatea teritorială a Moldovei şi frontierele recunoscute internaţional, aşa că nu le va încălca, mai adaugă acesta. 

Pe de altă parte, acuză Rusia pentru acte de agresiune în Moldova. 

▶️ Prezenţa trupelor ruse în Moldova este ilegală, deoarece Moscova nu are nici o invitaţie de la Chişinău, nici un mandat din partea comunităţii internaţionale.

▶️ Instigarea situaţiei din Transnistria prin propagandă poate fi legată de planurile Kremlinului de a deschide un nou teatru de operaţiuni militare la graniţele Ucrainei pentru a întinde prima linie.

▶️ Activitatea rusă în Transnistria este un factor destabilizator şi o ameninţare la adresa securităţii naţionale a Moldovei şi Ucrainei.

▶️ Orice implicare a Ucrainei în soluţionarea problemei ocupaţiei ruse a Transnistriei este posibilă doar cu acordul Moldovei şi după consultări cu ţările UE şi NATO 

Trupele ucrainene au concentrat forţele în apropierea graniţei cu Transnistria. Acest lucru a fost declarat de secretarul de presă al Forţelor de Apărare ucrainene „de Sud” Natalia Gumenyuk.

Potrivit ei, „Forţele ucrainene sunt adecvate pentru ameninţarea care este ipotetic posibilă din partea Rusiei”. 

În ultimele săptămâni, nu s-a încetat discuţiile că Federaţia Rusă ar putea deschide un al doilea front fie din Belarus, fie din Transnistria. 

Comandamentul armatei ucrainene este conştient de toate riscurile şi extinde câmpul minat pentru a respinge inamicul dacă acesta decide să atace din nou.

Între timp, Germania a furnizat Ucrainei un nou lot de echipamente, inclusiv şase straturi de poduri de rezervoare Biber şi opt camioane Zetros de mare capacitate.

Aceasta rezultă din lista actualizată de arme publicată de guvernul german pe care Berlinul le-a transferat sau intenţionează să le furnizeze Kievului.

Anterior, autorităţile germane au furnizat deja Ucrainei trei unităţi Biber şi 20 de unităţi Zetros. Lista actualizată include, de asemenea, 20.000 de truse de prim ajutor şi 10 plase de camuflaj de iarnă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici