BREAKING NEWS  Moldova şi-a închis temporar spaţiul aerian din motive de securitate/ Un avion NATO a decolat să patruleze / Informaţie neoficială - o dronă rusească de recunoaştere ar fi pătruns în spaţiul aerian al Moldovei

Republica Moldova şi-ar fi închis temporar spaţiul aerian din motive de securitate.

15444 afișări
Imaginea articolului Moldova şi-a închis temporar spaţiul aerian din motive de securitate/ Un avion NATO a decolat să patruleze / Informaţie neoficială - o dronă rusească de recunoaştere ar fi pătruns în spaţiul aerian al Moldovei

Chisinau International Airport, Moldova - Facebook

 

COMUNICAT OFICIAL de la Autoritatea Aeronautică a Republicii Moldova

Ca urmare a şedinţei Comisiei Interdepartamentale pentru Managementul Spaţiului Aerian, a fost emis un NOTAM de închidere temporară a spaţiului aerian al Republicii Moldova la ora 11.24, 14 februarie, în scopul asigurării siguranţei şi securităţii aviaţiei civile.

La ora 14:47, spaţiul aerian a fost redeschis după trei ore. 

Vom reveni pe parcurs cu detalii suplimentare.

 

Informaţie neoficială: Spaţiul aerian al Moldovei ar fi fost închis din cauza a două drone ruseşti de recunoaştere decolate din Belarus 

Unele canale media ucraineşti transmit că două drone decolate din Belarus au intrat în spaţiul aerian din ţara vecină. Una dintre ele ar fi intrat în spaţiul aerian moldovenesc. Acestea ar avea scopul de a detecta mişcările de trupe ucraineşti şi de a afla unde sunt amplasate sistemele anti-aeriene.

Aşteptăm în continuare clarificări de la autorităţile competente.

 

UPDATE 15:00 - Spaţiul aerian al Moldovei a fost redeschis în urmă cu trei ore, de la ora 12 

Deşi era planificat ca circulaţia aeriană să fie întreruptă până la ora 16, spaţiul aerian a fost redeschis. 

 

UPDATE 14:50 - Un avion al NATO patrulează  spaţiul aerian al României, în prejma graniţei Republicii Moldova 

 

Ştirea iniţială - Într-un anunţ postat în limba română şi în limba rusă, pagina de Facebook a aeroportului a comunicat pasagerilor că toate zborurile au fost anulate până la ora 16. 

Conform deciziei Autorităţii Aeronautice Civile, spaţiul aerian al Republicii Moldova este închis temporar, până la orele 16.00. Rugăm pasagerii care au planificate zboruri astăzi să urmărească panoul informativ pe www.airport.md.

Un zbor TAROM Bucureşti – Chişinău a fost deviat ca să aterizeze pe aeroportul din Iaşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici