Moldova va cumpăra 400.000 de doze de vaccin Sinovac produs în China

Moldova va cumpăra 400.000 de doze de Sinovac, vaccin chinezesc împotriva coronavirusului, a declarat vineri ministerul sănătăţii într-un comunicat citat de Reuters.

434 afișări
Imaginea articolului Moldova va cumpăra 400.000 de doze de vaccin Sinovac produs în China

Vaccin SINOVAC

Moldova şi Ucraina vecină, două dintre cele mai sărace ţări ale Europei, au rămas în urma restului continentului în lupta pentru vaccinuri.

5.307 de persoane în Moldova au decedat după ce s-au îmbolnăvit de COVID, o ţară de 3,5 milioane de locuitori care a declarat săptămâna trecută stare de urgenţă pentru a acorda guvernului mai multe puteri pentru combaterea pandemiei.

Ţara şi-a lansat campania de vaccinare după ce a primit doze de vaccin AstraZeneca din România, ca ajutor umanitar, la sfârşitul lunii februarie.

Moldova, a devenit, apoi primul stat din Europa care a primit doze din schema globală COVAX pentru ţări sărace, luna trecută.

În mod separat, Rusia a promis că va trimite 182.000 de doze din vaccinul său Sputnik V ca ajutor umanitar, inclusiv 60.000 de doze către regiunea transnistreană separatistă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici