MONITORUL APĂRĂRII | Iranul ameninţă cu închiderea Strâmtorii Hormuz din cauza sancţiunilor impuse de Statele Unite

Un responsabil militar de la Teheran a declarat, luni, că Iranul ar putea bloca tranzitul maritim prin Strâmtoarea Hormuz ca reacţie la decizia Administraţiei Donald Trump de a nu mai accepta excepţii privind importurile de petrol iranian.

3967 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Iranul ameninţă cu închiderea Strâmtorii Hormuz din cauza sancţiunilor impuse de Statele Unite

Iranul ameninţă cu închiderea Strâmtorii Hormuz din cauza sancţiunilor impuse de Statele Unite

"Dacă ni se interzice să o utilizăm, vom închide" Strâmtoarea Hormuz, a declarat generalul Ali Reza Tangsiri, şeful Forţelor Navale aparţinând Gardienilor Revoluţiei din Iran, citat de agenţia semioficială Tasnim.

Administraţia Donald Trump a anunţat luni că nu va mai acorda niciunei ţări exceptări de la sancţiunile SUA privind importurile de petrol din Iran, intensificând presiunile asupra regimului de la Teheran. Decizia afectează în principal China, India, Japonia, Coreea de Sud şi Turcia.

Seyyed Abbas Mousavi, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Teheran, a catalogat drept "fără valoare" sancţiunile şi excepţiile stabilite de Statele Unite. "Dat fiind faptul că sancţiunile sunt în principiu ilegale, Republica Islamică Iran consideră că practic şi exceptările de la sancţiuni sunt fără valoare", a declarat Mousavi, citat de agenţia de presă Mehr.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici