BREAKING NEWS  Montana - primul stat american care a interzis TikTok

  • Guvernul şi Congresul Statelor Unite depun eforturi pentru a interzice aplicaţia chinezească TikTok, acuzând compania din spatele ei că serveşte ca un instrument de spionaj la scară largă a populaţiei americane de către regimul comunist de la Beijing.
  • TikTok este o aplicaţie şi o reţea de socializare deţinută de ByteDance, lansată în China sub numele „A.me” în septembrie 2016, folosită pentru a crea videoclipuri scurte pentru muzică, modă, parodie, dans şi discursuri scurte.
  • În martie 2023, directorul executiv al companiei care furnizează serviciile aplicaţiei TikTok, Shou Chew, a fost audiat în Congresul american, fiind acuzat că tehnologia sa este periculoasă pentru tinerii şi copiii americani.
715 afișări
Imaginea articolului Montana - primul stat american care a interzis TikTok
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Pubity (@pubity)

Montana a devenit primul stat din SUA care a interzis complet aplicaţia TikTok.

Guvernatorul statului a semnat oficial legea. Se aşteaptă ca această decizie să fie contestată din punct de vedere legal, deoarece p ar încălca primul amendament.

Odată ce va fi aplicată, legea va interzice toate descărcările aplicaţiei de pe oricare dispozitiv electronic. 

În SUA, Canada şi Uniunea Europeană, parlamentele au votat ca utilizarea aplicaţiei să fie interzisă de către funcţionari de stat şi politicieni din teama că s-ar scurge informaţii vitale sau secrete de stat prin aplicaţie către regimul de la Beijing, dar sunt politicieni europeni ca Emmanuel Macron şi George Simion ce deţin conturi. 

Toţi politicienii americani republicani (printre care fostul preşedinte, Donald Trump), dar şi o parte din democraţi (inclusiv secretarul de Stat, Antony Blinken) susţin propunerea ca aplicaţia să fie interzisă sau blocată pe teritoriul Statelor Unite. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici