Moscova a vorbit din nou de arme nucleare. În ce condiţii le-ar folosi?

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni, într-un interviu pentru PBS, că Rusia ar recurge la arme nucleare doar în cazul unei "ameninţări la adresa existenţei" ţării sale - şi nu ca urmare a actualului conflict cu Ucraina.

18941 afișări
Imaginea articolului Moscova a vorbit din nou de arme nucleare. În ce condiţii le-ar folosi?

Moscova a vorbit din nou de arme nucleare. În ce condiţii le-ar folosi?

"Orice rezultat al operaţiunii (din Ucraina), bineînţeles că nu este un motiv pentru utilizarea unei arme nucleare", a declarat Peskov.

"Avem un concept de securitate care prevede foarte clar că numai atunci când există o ameninţare pentru existenţa statului putem folosi şi vom folosi efectiv armele nucleare pentru a elimina ameninţarea", a mai precizat acesta.

Putin a sugerat anterior că ar putea folosi arme nucleare împotriva naţiunilor pe care le consideră o ameninţare la adresa Rusiei. În februarie, preşedintele rus a declarat într-un discurs televizat: "Indiferent cine încearcă să ne stea în cale sau cu atât mai mult să creeze ameninţări pentru ţara noastră şi poporul nostru, trebuie să ştie că Rusia va răspunde imediat, iar consecinţele vor fi aşa cum nu aţi mai văzut în întreaga voastră istorie".

Întrebat despre comentariile preşedintelui american Joe Biden, care l-a numit pe Vladimir Putin "măcelar" şi a declarat că preşedintele rus nu ar mai trebui să rămână la putere, Peskov a spus că "este destul de alarmant".

"Este o insultă personală", a spus Peskov. "Bineînţeles, este complet inacceptabil. Nu este treaba preşedintelui Statelor Unite să decidă cine va fi şi cine este preşedintele Federaţiei Ruse".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici