Moscova recunoaşte că nu poate câştiga războiul din Ucraina. Comandantul rus din Doneţk ameninţă cu folosirea armelor nucleare

Alexander Khodakovski, comandantul armatei ruse din Doneţk, Ucraina, a declarat pentru televiziunea de stat rusă că sprijină folosirea armelor nucleare.

17921 afișări
Imaginea articolului Moscova recunoaşte că nu poate câştiga războiul din Ucraina. Comandantul rus din Doneţk ameninţă cu folosirea armelor nucleare

Comandantul rus din Doneţk ameninţă cu folosirea armelor nucleare

Alexander Khodakovski nu crede că Rusia are resursele pentru a câştiga războiul. În scurtul video, redistribuit de CNN, Khodakovski îi spune jurnalistului din studio: „Nu poate exista decât o escaladare şi nu avem resursele pentru a învinge NATO, dar avem arme nucleare...”.

Pe front, Rusia e tot mai singură. Nici China nu pare să-i fie alături. Beijingul a interzis furnizarea de procesoare de calitate militară fabricate de compania chineză Loongson către Rusia, din cauza importanţei lor strategice pentru armată. Sancţiunile occidentale au forţat Moscova să caute noi furnizori de componente electronice esenţiale, inclusiv cele pentru arme.

Producătorii ruşi au testat procesoare fabricate din China, pentru a le înlocui pe cele produse de companii precum Intel, care au suspendat livrările, a informat ziarul de afaceri rusesc Kommersant. Dar o sursă de la Ministerul Dezvoltării Digitale din Rusia a declarat că guvernul chinez a interzis vânzarea şi exportul procesoarelor din cauza importanţei lor strategice pentru armata chineză.

O altă sursă a declarat ziarului că guvernul chinez a interzis exportul procesoarelor Loongson în toate ţările, inclusiv în Rusia. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici