Musk, faţă cu reacţiunea: zeci de plângeri din partea unor foşti angajaţi Twitter

Twitter Inc. a fost acuzată marţi de 100 de foşti angajaţi de diverse încălcări legale rezultate în urma preluării companiei de către Elon Musk, inclusiv de faptul că a vizat femei pentru concedieri şi nu a plătit indemnizaţiile promise, potrivit Reuters.

182 afișări
Imaginea articolului Musk, faţă cu reacţiunea: zeci de plângeri din partea unor foşti angajaţi Twitter

Musk, faţă cu reacţiunea: zeci de plângeri din partea unor foşti angajaţi Twitter

Shannon Liss-Riordan, avocata angajaţilor, a declarat că a depus 100 de cereri de arbitraj împotriva Twitter, care fac afirmaţii similare cu cele patru procese colective aflate în curs de soluţionare la tribunalul federal din California.

Toţi lucrătorii au semnat acorduri pentru disputele legale depuse împotriva companiei în arbitraj, mai degrabă decât în instanţă, a spus Liss-Riordan, ceea ce înseamnă că probabil li se va interzice participarea la acţiunile colective.

Twitter a concediat aproximativ 3.700 de angajaţi la începutul lunii noiembrie, în cadrul unei măsuri de reducere a costurilor luate de Musk, care a plătit 44 de miliarde de dolari pentru a achiziţiona platforma de socializare, iar alte sute de persoane au demisionat ulterior.

Foştii angajaţi acuză Twitter de discriminare sexuală, încălcarea contractului şi concedierea ilegală a angajaţilor care se aflau în concediu medical sau parental.

Twitter nu a făcut comentarii la cererile angajaţilor.

Liss-Riordan a declarat că firma sa a vorbit cu sute de alţi foşti angajaţi ai Twitter şi intenţionează să depună mai multe cereri legale de arbitraj în numele lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici