Navă a companiei Costa, în derivă în largul insulelor Seychelles

O navă a companiei Costa Crociere se află în derivă în lagul insulelor Seychelles după un incendiu, a anunţat luni un oficial.

1086 afișări
Imaginea articolului Navă a companiei Costa, în derivă în largul insulelor Seychelles

Navă a companiei Costa, în derivă în largul insulelor Seychelles (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Vaporul de croazieră, care are peste 1.000 de persoane la bord, pasageri şi membri ai echipajului, a plecat din Madagascar şi se îndrepta către Seychelles.

O altă navă a acestei companii, Costa Concordia, a naufragiat la 13 ianuarie în apropiere de insula italiană Giglio, provocând moartea a 32 de persoane.

Potrivit comandantului acestei nave de 187 de metri lungime, care naviga în Oceanul Indian, "un incendiu care s-a declanşat în cursul dimineţii în sala generatoarelor a fost stins".

"Toţi pasagerii, în stare de sănătate bună şi informaţi în mod regulat în legătură cu desfăşurarea evenimentelor, au fost regrupaţi ca măsură de precauţie în punctele de reuniune în caz de urgenţă de pe navă", continuă paza de coastă italiană într-un comunicat.

"Costa Allegra nu are în acest moment capacitate de propulsie" din cauza incendiului "dar mijloacele sale de comunicare funcţionează normal", adaugă comunicatul.

Paza de coastă italiană a alertat autorităţile din Seychelles care au "competenţa teritorială pentru operaţiunile de ajutor" şi asigură că au identificat deja navele comerciale care s-ar putea îndrepta către vasul de croazieră aflat în derivă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici