Navă de croazieră argentiniană, eşuată în zona Antarcticii

O navă de croazieră argentiniană a eşuat în golful Guillermina, situat în nord-vestul peninsulei Antarctice, însă cei 89 de pasageri şi 33 de membri ai echipajului "nu se află în pericol", a anunţat, joi, Mariano Memolli, directorul Direcţiei Naţionale pentru Antarctica.

564 afișări
Imaginea articolului Navă de croazieră argentiniană, eşuată în zona Antarcticii

Navă de croazieră argentiniană Explorer (Imagine: www.eagle-eye.com)

"Pasagerii nu sunt în pericol, iar nava este stabilă. Nu există riscul să se scufunde", a spus el.

Autorităţile au declanşat o operaţiune navală de salvare, la care participă şi nave chiliene, a adăugat Memolli, precizând că la bordul vasului se află şi cetăţeni străini, dar nu poate oferi încă informaţii despre naţionalitatea acestora.

O navă chiliană urma să ajungă la locul naufragiului, pentru o operaţiune de evacuare a pasagerilor, ca măsură de precauţie.

Armatorul vasului, Ciudad de Ushuaia, este o companie argentiniană, care organizează croaziere în Antarctica, punctul de plecare fiind oraşul Ushuaia, situat la 3.500 de kilometri de Buenos Aires.

Astfel de incidente sunt relativ frecvente în zonă, în perioada primăverii şi verii australe. În decembrie 2007, nava norvegiană Fram, cu 256 de pasageri şi 70 de membri ai echipajului la bord, a plutit în derivă două ore, din cauza unei defecţiuni a sistemului de propulsie, intervenită în timp ce se afla în zona de nord a peninsulei. Cu o lună înainte, nava Explorer a lovit un iceberg, la aproximativ 96 de kilometri de peninsulă, iar cele 154 de persoane aflate la bord au fost evacuate în cursul unei operaţiuni de salvare. În urma naufragiului, nava a deversat 185.000 de litri de combustibil.

Citeşte şi:

Pasagerii navei avariate în sudul Atlanticului, preluaţi de o altă navă de croazieră

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici