Nave de război ruseşti încep o misiune în Oceanul Atlantic şi Marea Mediterană

Nave de război ruseşti, conduse de portavionul Amiral Kuzneţov, a început vineri o misiune în Oceanul Atlantic şi Marea Mediterană, a declarat un purtător de cuvânt al marinei, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

229 afișări
Imaginea articolului Nave de război ruseşti încep o misiune în Oceanul Atlantic şi Marea Mediterană

Nave de război ruseşti încep o misiune în Oceanul Atlantic şi Marea Mediterană (Imagine: www.defenselink.mil)

"O unitate formată din portavionul Amiral Kuzneţov şi distrugătorul Amiral Levcenko, împreună cu alte nave, au plecat din principala bază a Flotei Nordului îndreptându-se către Oceanul Atlantic şi Marea Mediterană", a precizat căpitanul Igor Digalo.

Potrivit acestuia, în cadrul acestui eveniment, care va dura câteva luni, navele ruseşti de război vor îndeplini mai multe misiuni, printre care şi exerciţii comune cu Flota rusă a Mării Negre şi vizite în mai multe porturi din Marea Mediterană.

O unitate similară a Flotei Nordului, formată din nava Amiral Kuzneţov, distrugătoarele Levcenko şi Ciabanenko şi ale nave auxiliare, au desfăşurat o misiune similară din decembrie 2007 până în februarie 2008 în Marea Mediterană şi Atlanticul de Nord.

Rusia anunţase încă de anul trecut că flota sa îşi va consolida prezenţa în oceanele internaţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici