Nave militare chineze efectuează exerciţii în zone disputate din Marea Chinei de Sud

Nave militare chineze au început, joi, exerciţii care vor dura zece zile, în Marea Chinei de Sud, o zonă disputată cu alte ţări, informează site-ul postului NDTV.

416 afișări
Imaginea articolului Nave militare chineze efectuează exerciţii în zone disputate din Marea Chinei de Sud

Nave militare chineze efectuează exerciţii în zone disputate din Marea Chinei de Sud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Manevrele navale, iniţiate din estul provinciei Hainan, nu sunt îndreptate împotriva altor ţări, a comunicat armata Chinei.

"Este vorba de exerciţii militare organizate conform unui plan anual, fără a fi vizată nicio ţară", susţine Ministerul chinez al Apărării.

"Spre deosebire de armata americană, care se antrenează în războaie, forţa militarilor chinezi este testată prin exerciţii efectuate cu regularitate", a declarat generalul chinez Xu Guangyu.

China are, în Marea Chinei de Sud, dispute de tip teritorial cu Vietnam, Filipine, Malaysia, Brunei şi Taiwan. Statele Unite au atras atenţia Chinei să evite suplimentarea forţelor militare în această regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici