Navele ruseşti au pregătit un test al unei torpile cu propulsie nucleară, spune un oficial american

Americanii susţin că au observat nave militare ruseşti care se pregătesc pentru un posibil test al unei torpile cu propulsie nucleară, potrivit CNN.

859 afișări
Imaginea articolului Navele ruseşti au pregătit un test al unei torpile cu propulsie nucleară, spune un oficial american

FOTO Reuters/Twitter

În ultimele săptămâni navele militare ruseşti au fost observate pregătindu-se pentru un posibil test al unei noi torpile cu propulsie nucleară, a declarat pentru CNN un oficial american de rang înalt.

Printre navele care au luat parte la pregătiri a fost Belgorod, un submarin cu rachete de croazieră modificat pentru operaţiuni speciale, capabil să lanseze vehicule subacvatice fără pilot, inclusiv torpila Poseidon.

În ultima săptămână, navele au fost observate părăsind zona de testare din Marea Arctică şi întorcându-se în port fără a efectua vreun test. SUA cred că ruşii au întâmpinat dificultăţi tehnice.

Acest lucru poate fi văzut ca parte a unei imagini mai mari şi a practici militare recente a Rusiei, care trimite trupe prost antrenate şi subechipate în Ucraina", a declarat un diplomat occidental pentru CNN. "Industria militară a Rusiei trece prin momente dificile şi putem vedea, de asemenea, că sancţiunile occidentale asupra bunurilor militare de înaltă tehnologie au un efect şi trebuie să continue".

Oficialii americani au mai spus că Rusia ar putea relua testul, dar fereastra pentru operaţiuni este limitată deoarece apele din zonă vor începe în curând să îngheţe.

Torpila Poseidon este un vehicul subacvatic fără pilot cu propulsie nucleară, capabil să transporte atât muniţie convenţională, cât şi nucleară. Sistemul său de propulsie nucleară îi conferă lui Poseidon o rază de acţiune nelimitată.

Americanii nu cred că testul ar fi implicat detonarea unui dispozitiv nuclear. Orice pericol potenţial ar fi provenit de la o defecţiune a sistemului de propulsie nucleară, care ar putea prezenta riscuri din cauza radioactivităţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
torpilă,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici