NAVFOR confirmă preluarea controlului navei Rim de către echipaj şi rănirea unui marinar

Echipajul navei libiene Rim, capturată de piraţii somalezi la 3 februarie, a reuşit să preia controlul vasului, dar unul dintre marinari a fost grav rănit în timpul operaţiunii, a confirmat miercuri forţa UE de combatere a pirateriei, într-un comunicat publicat pe site-ul său de Internet.

18 afișări
Imaginea articolului NAVFOR confirmă preluarea controlului navei Rim de către echipaj şi rănirea unui marinar

NAVFOR confirmă preluarea controlului navei Rim de către echipaj şi rănirea unui marinar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Astăzi (miercuri), la ora locală 10.10, nava libiană RIM, capturată de piraţi, a anunţat că echipajul a reuşit să preia cu succes controlul acesteia. Unul dintre membrii echipajului a fost grav rănit în incident", precizează comunicatul NAVFOR.

Prietena marinarului român îmbarcat pe nava Rim, capturată de piraţii somalezi în Oceanul Indian, în 2 februarie, susţine că acesta a fost împuşcat în şold în timpul unei confruntări între două grupări, ea solicitând intervenţia urgentă a autorităţilor pentru salvarea marinarului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici