- Home
- Externe
- (11.02.2022, 01:25)
- Alexandru Gologan
Negocierile de la Berlin dintre Rusia şi Ucraina nu au înregistrat progrese. Discuţiile au stagnat
- Rusia şi Ucraina susţin că negocierile de la Berlin nu produs nicio schimbare în dinamica problemei
- Discuţiile cu mediatorii vestici au stagnat
- Tensiunile se menţin la cote înalte în estul Ucrainei, acolo unde Rusia a concentrat un număr mare de trupe la graniţă
Urmărește
1802 afișări
Sursa foto: Profimedia
Rusia şi Ucraina nu au reuşit să atingă niciun punct comun într-o zi de discuţii mediate de oficiali francezi şi germani.
Lipsa progresului a marcat un regres pentru eforturile depuse de părţile implicate în dezamorsarea crizei din Ucraina. Rusia a concentrat peste 100.000 de soldaţi lângă graniţele vecinului său, care se teme acum de război.
Delegaţia rusă condusă de Dmitri Kozak a declarat
într-o conferinţă de presă, după discuţiile de joi de la Berlin, că nu a fost posibilă reconcilierea dintre Rusia şi Ucraina din cauza punctelor de vedere diferite.
„Nu am reuşit să depăşim acest moment”, a declarat Dmitri Kozak.
Delegaţia Ucrainei condusă de Andriy Yermak a declarat că ambele părţi au convenit să continue discuţiile.
"Sper să ne reîntâlnim foarte curând şi să continuăm aceste negocieri. Toată lumea este hotărâtă să obţină un rezultat", a declarat Andriy Yermak.
Conflictul din regiunile separatiste Doneţk şi Luhansk, cunoscute împreună sub numele de Donbass, continuă în pofida încetării focului. Ucraina susţine că aproximativ 15.000 de oameni au fost ucişi din 2014.
Reprezentanţii Rusiei, Ucrainei, Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi ai celor două regiuni separatiste au semnat un acord în februarie 2015 la Minsk, care a fost susţinut şi validat de liderii Franţei şi Germaniei de la acea dată. Însă, observatorii de la OSCE înregistrează încălcări frecvente ale acordului.
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a acuzat joi Ucraina că încearcă să rescrie acordul şi să aleagă doar elementele cele mai avantajoase pentru ea.
Ucraina susţine că se angajează să respecte acordul.
"Partea ucraineană este pusă pe un dialog constructiv. Toată lumea a confirmat astăzi că suntem pro acordului de la Minsk şi că acesta trebuie îndeplinit", a declarat Yermak.
Kievul refuză să negocieze cu şefii regiunilor separatiste, dar preşedintele Volodimir Zelenski a propus discuţii directe cu preşedintele rus Vladimir Putin, pe care Kremlinul le-a respins până acum.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Când ai ajuns la un salariu de 1.000 de euro pe lună, îţi poţi permite să fii suveranist, naţionalist, anti-Bruxelles, etc.
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Formatul Normandia. Iată cu ce obiective va intra delegaţia ucraineană la discuţiile cu Franţa, Germania şi Rusia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Povestea omului care după ce a preluat afacerea familiei ce avea probleme uriaşe a decis să folosească ultimii bani pentru a cumpăra ceva ce nimieni nu voia. Unde a ajuns el acum?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cât a plătit Mohamed pentru 2 prăjituri, 2 dobrogene și 2 ceaiuri la brutăria deținută de Dragoș Bucur și Dana Nălbaru
CANCAN.RO
Cu cât se vinde o singură felie de pizza în Aeroportul Otopeni acum, în 2025. Românii au crezut că este o eroare
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1066. Ucraina modifică sistemul de recrutare pentru a atrage tinerii între 18 şi 25 de ani / Explozii la Kiev în timpul unui raid aerian / Incendiu la o rafinărie de petrol din regiunea Ryazan din Rusia / Coreea de Sud suspectează trimiterea de noi trupe nord-coreene în Rusia / Putin e pregătit să discute cu Trump
-
ieri, 22:53
Incendiu puternic în Crevedia. Autorităţile au emis mesaj Ro-Alert