STUDIU   New York City se scufundă din cauza greutăţii zgârie-norilor săi

Oraşul se scufundă în medie cu aproximativ 1-2 mm în fiecare an.

1058 afișări
Imaginea articolului New York City se scufundă din cauza greutăţii zgârie-norilor săi

Wikipedia Commons. Autor - Dllu

Oraşul New York se scufundă din cauza greutăţii extraordinare a clădirilor sale, agravând ameninţarea de inundaţii din cauza creşterii nivelului oceanului, au descoperit noile cercetări.

Big Apple poate fi oraşul care nu doarme niciodată, dar este un oraş care cu siguranţă se scufundă cu aproximativ 1-2 mm în fiecare an în medie, iar unele zone din New York City scad cu o rată dublă, potrivit cercetătorilor.

Această scufundare exacerbează impactul creşterii nivelului oceanelor. 

Creşterea nivelului oceanelor planetare accelerează pe măsură ce gheţarii de la ambii poli se topesc.

Apa care flanchează oraşul New York a crescut cu aproximativ  22 cm din 1950 , iar inundaţiile cauzate de furtuni ar putea fi de patru ori mai frecvente până la sfârşitul secolului, din cauza combinaţiei dintre creşterea nivelului oceanelor şi uraganele tot mai dese. 

„O populaţie profund concentrată de 8,4 milioane de oameni se confruntă cu diferite grade de pericol din cauza inundaţiilor din New York”, au scris cercetătorii în noul studiu, publicat în revista Earth's Future .

Autorii au adăugat că riscurile cu care se confruntă New York City vor fi împărtăşite de multe alte oraşe de coastă din întreaga lume, pe măsură ce criza climatică se agravează  

Această tendinţă este amplificată de cea mai mare parte a infrastructurii construite a oraşului New York. Cercetătorii au calculat că structurile oraşului, care includ celebrele Empire State Building şi Chrysler Building, au o greutate echivalentă cu cea a 140 de milioane de elefanţi, raportează The Guardian

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici