NEWS ALERT Administraţia SUA regretă decizia "iresponsabilă" a Rusiei, vrea negocieri pe tema armelor nucleare

Administraţia SUA a exprimat regret, marţi, în legătură cu decizia "iresponsabilă" a Rusiei de suspendare a Noului Tratat de Reducere a Armamentului Strategic (Noul START), dar ar vrea negocieri pentru controlul armamentului nuclear.

1552 afișări
Imaginea articolului NEWS ALERT Administraţia SUA regretă decizia "iresponsabilă" a Rusiei, vrea negocieri pe tema armelor nucleare

NEWS ALERT Administraţia SUA regretă decizia "iresponsabilă" a Rusiei, vrea negocieri pe tema armelor nucleare

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat marţi suspendarea Noului Tratat de Reducere a Armamentului Strategic (Noul START), semnat cu Statele Unite. "Sunt nevoit să anunţ astăzi că Rusia suspendă participarea la Noul Tratat de Reducere a Armamentului Strategic", a afirmat Vladimir Putin, denunţând atitudinea Occidentului în conflictul militar din Ucraina.

"Elitele din Occident nu îşi ascund obiectivele. Dar nu au cum să nu înţeleagă faptul că este imposibil să învingă Rusia pe câmpul de luptă", a atras atenţia Putin.

"Anunţul Rusiei că suspendă participarea la tratatul Noul START este profund nefericit şi iresponsabil. Vom urmări atent ce face Rusia la modul concret. Sigur că ne vom asigura că, în orice eventualitate, noi suntem poziţionaţi adecvat pentru securitatea ţării noastre şi a aliaţilor", a declarat secretarul de Stat american, Antony Blinken, aflat în Grecia.

"Noi menţinem oricând disponibilitatea pentru discuţii cu Rusia în sensul limitării armelor strategice, indiferent de orice altceva se întâmplă în lume sau în relaţiile bilaterale", a insistat Blinken, conform agenţiei Reuters.

La începutul lunii februarie, Administraţia de la Moscova avertizase că aplicarea Noului Tratat de Reducere a Armamentului Strategic era afectată de politicile Statelor Unite şi de obiectivul învingerii "strategice" a Rusiei în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici