Nicolas Sarkozy: Franţa nu va renunţa la arma nucleară

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a declarat luni că nu va renunţa la arma nucleară "garant al securităţii Franţei", în contextul în care participă la summitul pe tema securităţii nucleare, organizat la Washington de omologul său american Barack Obama.

93 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy: Franţa nu va renunţa la arma nucleară

Sarzoky se află la Washington unde participă, alături de alţi 50 de şefi de stat şi de Guvern, la un summit organizat de preşedintele Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu voi renunţa la arma nucleară, garant al securităţii ţării mele", a afirmat preşedintele francez într-un interviu acordat postului de televiziune CBS.

"În Franţa am renunţat la testele nucleare (...) am redus cu o treime numărul armelor noastre", a precizat Sarkozy, care a adăugat: "dacă aş fi mers mai departe, aş fi putut pune în pericol securitatea ţării mele".

Sarzoky se află la Washington unde participă, alături de alţi 50 de şefi de stat şi de Guvern, la un summit organizat de preşedintele Barack Obama pentru a dezbate despre securitatea nucleară.

Această reuniune, care se înscrie în linia discursului pronunţat de Obama la Praga privind denuclearizarea la nivel mondial, este consacrată mijloacelor de contracarare a terorismului nuclear şi măsurilor concrete care trebuie aplicate pentru a securiza materialele nucleare ce riscă să fie obţinute de terorişti.

"Sprijim orice măsură pentru diminuarea (numărului) armelor nucleare", dar "păstrăm minimul pentru a asigura" securitatea Franţei, a afirmat Sarkozy.

Summitul se încheie marţi, iar participanţii urmează să publice un comunicat comun care descrie măsurile concrete adoptate în următorii patru ani, potrivit organizatorilor americani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici