Nicolas Sarkozy: Nu va exista un acord cu extrema-dreaptă în vederea alegerilor

Preşedintele francez în exerciţiu, Nicolas Sarkozy, a declarat miercuri că nu va exista un acord cu extrema-dreaptă în vederea următoarelor alegeri şi nici miniştri din partea Frontului Naţional în viitorul său Guvern, dacă va fi reales la 6 mai.

98 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy: Nu va exista un acord cu extrema-dreaptă în vederea alegerilor

Nicolas Sarkozy: Nu va exista un acord cu extrema-dreaptă în vederea alegerilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nu va exista un "acord cu Frontul Naţional, nici miniştri (din FN)", "dar refuz să diabolizez alegătorii care au votat pentru candidata Frontului Naţional", Marine Le Pen, care a obţinut 17,9 la sută din voturi duminică, a declarat preşedintele-candidat pentru postul de radio France Info.

"Trebuie să îi ascult, să îi înţeleg", a adăugat preşedintele conservator al Franţei.

Nicolas Sarkozy s-a clasat pe locul al doilea în primul tur al alegerilor prezidenţiale franceze de duminică, cu 27,18 procente, după candidatul socialist Francois Hollande, care a obţinut 28,63 la sută din voturi.

Conform unui sondaj de opinie efectuat de Institutul OpinionWay, socialistul va câştiga scrutinul legislativ din Franţa cu 54 la sută în turul doi, în timp ce actualul preşedinte conservator va obţine 46 la sută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici