Nicolas Sarkozy regretă că justiţia a intervenit târziu în cazul lui Jacques Chirac

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a apreciat cu privire la predecesorul său, Jacques Chirac, inculpat la 21 noiembrie pentru "deturnare de fonduri publice", că este "păcat că justiţia a intervenit atât de târziu".

2 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy regretă că justiţia a intervenit târziu în cazul lui Jacques Chirac

Nicolas Sarkozy regretă că justiţia a intervenit târziu în cazul lui Jacques Chirac

"Beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, ca orice persoană care face obiectul unei anchete judiciare", a declarat Sarkozy, întrebat dacă fostul şef de stat ar trebui să facă parte din Consiliul constituţional.

"Cu privire la restul, nu am nici un comentariu de făcut, decât că este păcat că justiţia intervine atât de târziu", a adăugat el.

Înainte de Sarkozy, mai mulţi oficiali socialişti şi ecologişti au declarat că justiţia a acţionat prea târziu.

Chirac, retras din funcţia de preşedinte în mai, după 12 ani aflat la conducerea ţării, a fost protejat în timpul mandatului său de imunitatea pe care i-o conferea această funcţie.

Jacques Chirac, în vârstă de 75 de ani, a fost inculpat la 21 noiembrie pentru "deturnare de fonduri publice", într-un caz care datează din perioada în care a fost primar al Parisului, înainte de alegerea sa la preşedinţie.

Este pentru prima dată când un fost preşedinte a fost inculpat în Franţa.

Nicolas Sarkozy a fost în trecut un apropiat al lui Jacques Chirac, înainte de a deveni adversarul său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici