Nicolas Sarkozy şi-a anunţat în aceeaşi zi candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al Franţei şi demisia din funcţia de lider al formaţiunii Republicanii

Fostul preşedinte al Franţei Nicolas Sarkozy a anunţat că va candida pentru un nou mandat în cursul scrutinului prezidenţial din 2017, informează postul France Info. Fostul preşedinte al Franţei Nicolas Sarkozy a demisonat, luni, din funcţia de lider al formaţiunii de centru-dreapta Republicanii, în contextul anunţării candidaturii pentru un nou mandat prezidenţial, relatează ziarul Le Figaro.

812 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy şi-a anunţat în aceeaşi zi candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al Franţei şi demisia din funcţia de lider al formaţiunii Republicanii

Nicolas Sarkozy va candida pentru un nou mandat de preşedinte al Franţei

"Am decis să candidez în scrutinul prezidenţial din anul 2017. Franţa îmi cere să îi ofer totul. Simt că am forţa pentru a purta această luptă, într-un moment tumultuos al istoriei noastre", a declarat Nicolas Sarkozy.

Nicolas Sarkozy, care a fost preşedinte în perioada 2007-2012, a făcut această declaraţie cu ocazia publicării cărţii "Totul pentru Franţa".

Popularitatea actualului preşedinte al Franţei, socialistul Francois Hollande, este în scădere, pe fondul situaţiei economice şi sociale din Franţa.

Alegerile prezidenţiale din Franţa sunt programate în aprilie-mai 2017.

Nicolas Sarkozy demisionează din funcţia de lider al formaţiunii Republicanii

Nicolas Sarkozy va fi înlocuit în funcţia de preşedinte al formaţiunii Republicanii de Laurent Wauquiez, guvernatorul regiunii Auvergne-Rhône-Alpes.

Sarkozy a motivat decizia demisiei prin necesitatea de a se concentra pe campania de a câştiga scrutinul prezidenţial.

Partidul de centru-dreapta Republicanii urmează să organizeze un scrutin intern pentru desemnarea candidatului la funcţia de preşedinte al Franţei. Peste zece politicieni s-au înscris în cursa pentru a reprezenta formaţiunea în scrutinul din 2017, inclusiv un adversar al lui Nicolas Sarkozy, Alain Juppe.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici