Liderii din Germania, Franţa şi Italia se vor întâlni luni pentru a discuta pe tema viitorului proiectului Uniunii Europene după decizia Marii Britanii de a părăsi Blocul Comunitar

Liderii din Germania, Franţa şi Italia se vor întâlni luni pentru a discuta pe tema viitorului proiectului Uniunii Europene după decizia Marii Britanii de a părăsi Blocul Comunitar, relatează Reuters online.

1627 afișări
Imaginea articolului Liderii din Germania, Franţa şi Italia se vor întâlni luni pentru a discuta pe tema viitorului proiectului Uniunii Europene după decizia Marii Britanii de a părăsi Blocul Comunitar

Liderii din Germania, Franţa şi Italia se vor întâlni să discute despre viitorului UE după Brexit

Premierul italian Matteo Renzi îi va găzdui pe cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande pe insula Ventotene, în apropiere de Napoli, pentru a discuta agenda summitului european programat să aibă loc pe data de 16 septembrie la Bratislava.

"Obiectivul întâlnirii de luni este acela de a arăta unitatea celor mai importante trei state din Europa şi nu de a crea un club separat," a declarat o sursă diplomatică franceză, care a mai precizat că reuniunea informală urmăreşte să pregătească terenul pentru summitul pe tema viitorului Uniunii Europene.

"Este vorba de o reuniune pentru pregătirea agendei europene, în special a summitului pe tema viitorului Europei programat pe 16 septembrie la Bratislava," a comunicat Palatul Elysee.

Italia este mai degrabă dornică de o consolidare europeană în urma referendumului din Marea Britanie pe tema ieşirii din UE, dar Merkel este mai preocupată de păstrarea integrităţii Blocului comunitar.

"Scopul trebuie să fie în primul rând acela de a menţine status quo-ul şi de a preveni o dezintegrare a UE-27," a declarat un diplomat UE.

Pe agenda reuniunii din Italia figurează următoarele teme: contribuţiile comune pentru siguranţa europeană post-Brexit, apărarea Uniunii Europene, combaterea terorismului, criza imigranţilor şi relansarea investiţiilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici