ALERTĂ teroristă în Bali: Autorităţile indoneziene anchetează un presupus complot ce viza staţiunea turistică. Poliţia a găsit o bombă şi materiale explozive

Autorităţile indoneziene investighează un presupsus complot de comitere a unui atentat la Bali, o populară staţiune turistică, după ce săptămâna trecută au arestat un militant suspectat că ar fi avut legături cu gruparea teroristă Stat Islamic, a anunţat poliţia, potrivit Reuters online.

1581 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ teroristă în Bali: Autorităţile indoneziene anchetează un presupus complot ce viza staţiunea turistică. Poliţia a găsit o bombă şi materiale explozive

ALERTĂ teroristă în Bali: Autorităţile indoneziene anchetează un presupus complot ce viza staţiunea turistică. Poliţia a găsit o bombă şi materiale explozive (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Poliţia a găsit o bombă şi materiale explozive în locuinţa bărbatului arestat sub suspiciunea că ar fi avut legături cu organizaţia teroristă Stat Islamic şi ar fi fost implicat în planificarea unui atentat sinucigaş, comis luna trecută, ce a vizat o secţie de poliţie din oraşul indonezian Solo. În urma atacului a fost rănit un funcţionar.

Edy Hartono, şeful unităţii de luptă împotriva terorismului, a declarat că poliţia continuă ancheta în cazul presupusului complot terorist ce viza Bali.

"Era doar în stadiul de plan," a declarat oficialul pentru Reuters, refuzând să ofere mai multe detalii.

Bali a mai fost în trecut scena unor atentate teroriste comise de islamişti locali, cel mai sângeros fiind cel din data de 12 octombrie 2002, ce a vizat mai multe cluburi de noapte frecventate de turiştii străini şi care s-a soldat cu moartea a 202 de oameni.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici