Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, cere întărirea măsurilor de securitate împotriva terorismului

Thomas de Maiziere, ministrul de Interne al Germaniei, cere sporirea măsurilor de securitate pentru a preîntâmpina comiterea de noi atacuri teroriste, inclusiv prin instalarea de sisteme de recunoaştere facială în aeroporturi şi gări, scrie Reuters, citând cotidianul Bild am Sonntag.

896 afișări
Imaginea articolului Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, cere întărirea măsurilor de securitate împotriva terorismului

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, cere întărirea măsurilor de securitate împotriva terorismului

Într-un interviu pentru cotidianul Bild am Sonntag, Thomas de Maiziere a declarat că este în favoarea instalării unor de sisteme de recunoaştere facială în aeroporturi şi gări, lucuru care ar ajuta la identificarea suspecţilor de terorism.

Oficialul german a mai spus că un sistem similar este deja testat în cazul bagajelor abandonate.

Alte state deja folosesc astfel de sisteme, dar germanii au fost în mod tradiţional sceptici la instalarea unor sisteme de supraveghere din cauza abuzurilor comise de poliţia secretă din Germania de Est şi de nazişti.

În ultima lună, Germania s-a confruntat cu câteva atacuri teroriste, dintre care două revendicate de ISIS. Ca urmare a ameninţărilor teroriste, autorităţile germane au sporit măsurile de securitate la festivalul Oktoberfest, inclusiv prin interzicerea rucsacurilor în zona festivalului.

De Maiziere a declarat că măsura de interzicere a rucsacurilor la evenimentele populare ar putea să fie utilă.

"Va trebui să ne obişnuim cu măsuri de securitate sporite, cum ar fi cozile mai lungi, controale mai stricte sau cartele de acces personale. Acest lucru este obositor, incomfortabil şi consumă mult timp, dar nu cred că limitează libertatea personală," a adăugat oficialul german.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici