Angela Merkel: Refugiaţii nu au adus terorismul în Germania; îl deţinem şi îl aveam şi înainte aici

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că refugiaţii nu sunt responsabili de aducerea terorismului în Germania, potrivit site-ului postului Euronews.

2343 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel: Refugiaţii nu au adus terorismul în Germania; îl deţinem şi îl aveam şi înainte aici

Angela Merkel: Refugiaţii nu au adus terorismul în Germania; îl deţinem şi îl aveam şi înainte aici (Imagine: Mediafax Foto)

Angela Merkel a declarat că islamul este şi va continua să facă parte din cultura germană, atât timp cât este practicat într-un mod care să respecte constituţia statului.

Peste un milion de imigranţi au ajuns în Germania în 2015 în încercarea de a evita războiul şi sărăcia din zonele de conflict din Orientul Mijlociu şi nordul Africii.

Însă, în urma unor atacuri asupra civililor, dintre care trei fiind efectuate de imigranţi, felul în care aceştia sunt priviţi s-a deteriorat.

"Fenomenul terorismului islamist nu a apărut prin intermediul refugiaţilor, mai degrabă, îl deţinem şi îl aveam şi înainte aici", a declarat Angela Merkel în cadrul unei campanii electorale a Uniunii Creştin-Democrate.

"Activitatea forţelor de securitate germane este fundamentală. De aceea, aceştia trebuie să fie conectaţi internaţional, altfel nu putem lupta împotriva ameninţării terorismului", a adăugat aceasta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici