Presupus lider al reţelei teroriste Stat Islamic, arestat în Germania: "Teroristul ar fi pregătit un atentat la un meci din Bundesliga"

Un presupus lider pentru operaţiuni al reţelei teroriste Stat Islamic, suspectat că pregătea un atentat în Germania, a fost arestat marţi de autorităţile germane, informează site-ul publicaţiei Die Welt.

2110 afișări
Imaginea articolului Presupus lider al reţelei teroriste Stat Islamic, arestat în Germania: "Teroristul ar fi pregătit un atentat la un meci din Bundesliga"

Presupus lider al reţelei teroriste Stat Islamic, arestat în Germania: "Teroristul ar fi pregătit un atentat la un meci din Bundesliga"

Sirianul Khaled H., în vârstă de 24 de ani, a fost arestat de Forţele speciale ale poliţiei (SEK) în orăşelul Pfalz, a comunicat Ministerul de Interne al landului Rhenania.

Autorităţile germane suspectează că teroristul este un lider pentru operaţiuni al organizaţiei fundamentaliste sunnite Stat Islamic, activă în principal în Irak şi Siria.

"Teroristul ar fi pregătit un atentat la un meci din prima ligă de fotbal din Germania (Bundesliga), afirmă surse citate de agenţia DPA.

Informaţiile care au condus la arestarea liderului terorist au fost furnizate de un islamist aflat în detenţie în Penitenciarul Genselkirchen.

În Germania au avut loc la sfârşitul lunii iulie două atentate revendicate de organizaţia teroristă Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici