O turistă din Germania susţine că a fost oprită pe nedrept nouă ore în Aeroportul Otopeni: "Nu sunt o infractoare"

O turistă în vârstă de 21 de ani din Germania, care a venit în vizită în România, susţine că a fost oprită nouă ore în Aeroportul Otopeni, pentru că nu avea, pe lângă paşaport, inclusiv buletinul, deşi călătorise în alte ţări în aceleaşi condiţii.

11194 afișări
Imaginea articolului O turistă din Germania susţine că a fost oprită pe nedrept nouă ore în Aeroportul Otopeni: "Nu sunt o infractoare"

O turistă din Germania susţine că a fost oprită pe nedrept nouă ore în Aeroportul Otopeni

Tânăra în vârstă de 21 de ani din Germania a plecat, împreună cu sora ei mai mare, de 23 de ani, în vacanţă în Ibiza, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De acolo, fetele au venit în România, după o escală la Barcelona.

Vineri după-amiază, cele două surori au ajuns în aeroportul Otopeni din Bucureşti, unde Eva Alkadri susţine că a fost reţinută pe motiv că nu are documentele în regulă.

"Trebuia să ajungem în România, unde urma să ne petrecem câteva zile cu prietenii. În Bucureşti am întâmpinat probleme. Sora mea a fost oprită în aeroport. I s-a spus că nu are buletinul la ea şi nu poate înainta. Aşa ceva nu ni s-a mai întâmplat. Avem paşaport european. Am călătorit cu el peste tot. Aşa am şi plecat din Germania spre Ibiza. Am ajuns apoi în Barcelona, de unde am plecat în aceleaşi condiţii spre România. Eu am avut noroc că am avut buletinul la mine, altfel păţeam la fel. Sora mea a prezentat, pe lângă paşaportul, care este în regulă, şi o copie a buletinului. Nu a fost luată în considerare", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Midia, sora cea mare.

Abia după 9 ore turista a fost lăsată să plece.

"Nouă ore, atât am aşteptat să-mi revăd sora reţinută de cei de la aeroport. Nici măcar nu mi-au permis să stau cu ea cât timp a fost acolo. Au lăsat-o să plece sâmbătă la ora 00:30, abia după ce i-a sosit buletinul. O să vorbim cu un avocat. Nu poate rămâne totul aşa", a spus Midia.

La rândul ei, Midia a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că nu s-a gândit că va trăi aşa ceva.

"Nu sunt o infractoare. Nici nu ştiu ce am făcut în aceste nouă ore. Sunt cu nervii întinşi la maxim. Au vrut neapărat buletinul, deşi aveam paşaportul. Nu înţeleg cum de până aici nu m-a întrebat nimeni dacă am şi buletin şi paşaport. Nu sunt aceleaşi reguli? Ne-au stricat vacanţa!", a spus Eva Alkardi.

Reprezentanţii Biroului de Informaţii din cadrul Poliţiei de Frontieră au declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că la frontieră sunt optiţi doar cetăţenii UE care nu au documentele în regulă, cartea de identitate sau paşaportul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici