Nicolas Sarkozy: UE trebuie să îşi protejeze interesele în relaţia cu Administraţia Donald Trump

Nicolas Sarkozy, care speră să obţină un nou mandat de preşedinte al Franţei, a avertizat, marţi, că va impune taxe pe importurile americane în cazul în care Administraţia Donald Trump va renunţa la acorduri internaţionale în domeniile comerţului şi protejării climei.

904 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy: UE trebuie să îşi protejeze interesele în relaţia cu Administraţia Donald Trump

Nicolas Sarkozy: UE trebuie să îşi protejeze interesele în relaţia cu Administraţia Donald Trump

"Nu există niciun motiv care să împiedice Europa să îşi protejeze şi să îşi apere interesele. Protecţionismul nu este un pericol pentru pacea mondială. Pericolul real pentru pace va fi dacă Brazilia, China, Rusia şi Statele Unite îşi vor proteja şi îşi vor apăra cu toată forţa interesele, iar Europa nu va face acest lucru", a declarat Sarkozy într-un interviu acordat RTL.

Nicolas Sarkozy, liderul formaţiunii Republicanii (centru-dreapta), a fost preşedinte al Franţei în perioada 2007-2012. El speră să obţină un nou mandat de preşedinte în 2017.

Sarkozy a explicat că, dacă va fi din nou preşedinte, va convoca o reuniune europeană pentru adoptarea unor măsuri împotriva Administraţiei Trump. Donald Trump a criticat o serie de acorduri internaţionale, atât de tip comercial, cât şi pentru protejarea mediului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici