Stat Islamic utilizează tancuri de lemn şi manechine, în ţinte false destinate inamicilor

Reţeaua teroristă Stat Islamic se foloseşte de replici de lemn de tancuri şi vehicule militare într-o încercare de a induce în eroare campania aeriană a coaliţiei internaţionale din cadrul operaţiunilor din Mosul, precum şi manechine de plastic care simulează luptătorii islamişti,informează Reuters.

1551 afișări
Imaginea articolului Stat Islamic utilizează tancuri de lemn şi manechine, în ţinte false destinate inamicilor

Stat Islamic utilizează tancuri de lemn şi manechine, în ţinte false destinate inamicilor (Imagine: Adrian Piclisan/ Mediafax Foto)

Armata irakiană a capturat săptămâna trecută o serie de replici de lemn în mărime naturală de la o tabără de pregătire preluată parţial de la SI, din nordul oraşului Mosul.

Văzute de la o distanţă mare, modelele de jucărie ale vehiculelor şi islamiştilor ar fi putut fi considerate reale.

”Pe măsură ce trupele noastre au avansat în zona respectivă, au remarcat că Stat Islamic a folosit tancuri şi vehicule din lemn pentru a devia planurile militare”, a declarat locotenent-colonelul Abbas al-Azaji.

Nu este clar cât de eficiente au fost cursele şi cât de mult au contraatacat bombardamentele aeriene, care au avut un rol important în cadrul luptei împotriva reţelei teroriste.

Potrivit colonelului John Dorrian, purtătorul de cuvânt al forţelor SUA detaşate în Bagdad, coaliţia internaţională a depistat o serie de alte astfel de ţinte false în ultima perioadă.

”O numim tactică de înşelăciune. Iar aceasta este cu siguranţă o manevră pe care inamicul nostru o utlizează. Nu este de fapt atât de tulburătoare ca alte lucruri pe care le-am întâlnit”, a adăugat acesta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici