Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU: Poziţia Administraţiei Donald Trump faţă de Coreea de Nord rămâne neschimbată

Ambasadorul Statelor Unite la ONU, Nikki Haley, a declarat că poziţia Administraţiei de la Washington faţă de Coreea de Nord şi de condiţiile în care ar putea avea loc discuţiile cu nord-coreenii, rămâne neschimbată, relatează site-ul agenţiei Associated Press.

368 afișări
Imaginea articolului Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU: Poziţia Administraţiei Donald Trump faţă de Coreea de Nord rămâne neschimbată

Nikki Haley: Poziţia Administraţiei Donald Trump faţă de Coreea de Nord rămâne neschimbată

Nikki Haley a reafirmat că, înainte de orice negociere, liderul suprem al Coreei de Nord, Kim Jong-Un, va trebui să renunţe la testarea armelor nucleare pentru o "perioadă semnificativă de timp".

Donald Trump a afirmat recent că este deschis la discuţii cu liderul nord-coreean, însă Haley a insistat că preşedintele american doar şi-a reafirmat poziţia faţă de Coreea de Nord.

"Nu există un punct de întoarcere. Practic, el spune că da, ar putea exista un moment în care am putea discuta cu nord-coreenii, dar multe lucruri vor trebui să se întâmple ]nainte ca aceste discuţii să aibă loc. Vor fi nevoiţi să renunţe la testare. Vor fi nevoiţi să fie dispuşi să discute despre interzicerea propriilor arme nucleare", a declarat abasadorul SUA la ONU.

Comentariile lui Donald Trump au fost făcute la puţin timp după ce Phenianul şi Seulul au fost de acord să redeschidă canalul de comunicare, închis de mai mult de doi ani. Cele două Corei vor încerca să poarte discuţii în perioada Jocurilor Olimpice de anul acesta.

"Este benefic pentru Statele Unite că cele două ţări pot măcar să reia discuţiile", a adăugat Nikki Haley.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici