Nimeni nu ştie exact ce face Thailanda în lupta contra Covid-19, dar totul funcţionează. Câte cazuri are ţara de 70 de milioane de locuitori

  • Thailanda este una dintre ţările cu cele mai puţine cazuri de coronavirus din lume
  • Ţara cu peste 70 de milioane de locuitori a înregistrat 3240 de cazuri şi 58 de decese
  • Nimeni nu ştie exact cărui fapt se datorează exact datorează aceste cifre, dar cazul nu este singular: mai multe state din regiune înregistrează puţine cazuri de Covid-19
5969 afișări
Imaginea articolului Nimeni nu ştie exact ce face Thailanda în lupta contra Covid-19, dar totul funcţionează. Câte cazuri are ţara de 70 de milioane de locuitori

sursa foto: profimedia

Să fie oare distanţarea socială bine înrădăcinată în cultura thailandeză - cu obiceiul de a saluta o persoană de la distanţă şi nu printr-o îmbrăţisare - una dintre cauzele care au dus la menţinerea sub control a epidemiei? Sau poate politica de a impune timpuriu purtarea măştilor, în combinaţie cu un sistem medical bine pus la punct? Acestea sunt doar unele dintre întrebările pe care experţii şi le pun cu privire la situaţia din Thailanda, unde numărul cazurilor de Covid-19 este foarte scăzut.
 
În ciuda fluxului mare de turişti care au intrat în ţară la începutul anului, când virusul era deja prezent în Asia, Thailanda a înregistrat doar 3240 de cazuri şi 58 de decese. De asemenea, autorităţile au anunţat că nu a mai existat niciun caz de transmitere comunitară de aproape 7 săptămâni.
 
Cazul Thailandei nu este unul singular, iar rata de infectare scăzută se înregistrează şi în alte ţări din regiune. Vietnam, de exemplu, nu a avut niciun deces cauzat de Covid-19 şi nu a mai raportat niciun caz de transmitere comunitară de 3 luni de zile. Myanmar, un alt stat din bazinul râului Mekong are 336 de pacienţi confirmaţi cu Covid-19, în timp ce Cambodgia are doar 166 şi Laos numai 19.
 
"Nu cred că este vorba de imunitate sau despre genetică. Are legătura cu cultura, thailandezii nu au contact fizic atunci când se întâlesc unii cu ceilalţi. La fel se întâmplă şi în celelallte ţări din regiune", a declarat Dr. Taweesin Visanuyothin, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Thailanda.
 
Totuşi, lucrurile nu au stat bine pentru thailandezi la începutul pandemiei. În ianuarie, ei au raportat primul caz din lume înregistrat în afara Chinei - un turist din Wuhan.
 
Un doctor de la Universitatea din Bankok a declarat, potrivit New York Times, că 90% dintre cei testaţi au fost asimptomatici, un procent mult mai mare decât media din alte ţări.
 
Thailanda a impus o carantină cetăţenilor ei în luna martie, dar acum lucrurile revin la normal, însă nu fără costuri uriaşe pentru economie: se estimează că 60% din afacerile din domeniul HoReCa se vor închide până la sfârşitul anului, iar economia va scădea cu 6.5%, într-o ţară dependentă de activităţile din turism.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici